Virksomhetsplan 2007

1 Organisatoriske rammebetingelser

O-gruppa er en underavdeling av IL Tyrving, og herigjennom tilsluttet Norges Idrettsforbund og Norges Orienteringsforbund. Virksomheten følger de lover og regler som gjelder for disse overordnede organer.

2. Formål for O-gruppa i IL Tyrving

Virksomheten i O-gruppa er organisert slik at medlemmene skal få drive sin aktivitet i naturen ut fra den enkeltes forutsetninger og ønsker. Hovedmålet for aktiviteten er konkurranseorientering for medlemmer i alle aldere.

Klubben skal også tilrettelegge for orienteringsaktiviteter til andre deler av befolkningen i lokalmiljøet. Dette skjer først og fremst ved turorientering for voksne og barn, gjennom skolene og gjennom andre FRIFO-organisasjoner.

3. Organisasjonsstruktur

O-gruppa ledes av et styre på to personer; leder og økonomiansvarlig, foruten ledere for de faste komiteene; sport, rekruttering, turorientering, arrangement og kart/anlegg. Nestleder velges blant styrets medlemmer.

4. Målsetninger og virkemidler for de enkelte aktiviteter

4.1 Sportslig virksomhet

O-gruppa i IL Tyrving skal ha et sportslig tilbud til alle kategorier løpere og i alle aldersklasser. Tilbudet skal tilrettelegges spesielt for ungdoms- og juniorløpere. En elitegruppe på tvers av juniorer og seniorer bestående av de beste løperne i klubben skal ivareta interessene til de som ønsker å satse mot nasjonalt eller internasjonalt høyt nivå. Målet er å etablere Tyrving blant de store eliteklubbene i Norge.

Det vises forøvrig til egen virksomhetsplan for sportskomiteen

4.2 Rekrutteringsvirksomhet

Det skal satses på rekruttvirksomhet ett eller to steder i Bærum hvert år. Det skal gis tilbud til helt ferske rekrutter, samt til de litt viderekommende. Dessuten videreføres dette gjennom gradvis overgang til konkurranseorientering. Rekruttkomiteen skal selv utforme detaljene i planen. I løpet av de siste årene er det ferdigstilt flere nærmiljøkart. Disse vil bli brukt i et økt engasjement overfor skolene.

Det vises for øvrig til eget avsnitt om rekruttvirksomhet i virksomhetsplan for sportskomiteen.

4.3 Mosjonsaktivitet

4.4 Arrangementer

IL Tyrving Orientering vil i 2007 gjennomføre følgende arrangementer:

4.5 Kartutvikling

Sprint o-kartene som skal brukes til NM sprint 2007 vil bli finpusset frem til NM. Dag Amundsen er engasjert som synfarer, for å ferdigstille kartene.

Det satses fortsatt på god markedsføring og omsetning av klubbens kart, for bruk til egen aktivitet, annen o-aktivitet, mosjonsvirksomhet, andre FRIFO-organisasjoner og skoler. For turkartet satses det på direktesalg fra utfartsparkering.

Neste større prosjekt er turkart over Vestmarka. Dette prosjektet planlegges igangsatt i 2007.

5. Medlemsmasse, klubbmiljø

O-gruppa skal ha en aktiv medlemsgruppe på rundt 150 o-løpere i alle aldre. Med et sterkt juniorlag og unge lovende seniorer vil vi gå inn for å gi et attraktivt tilbud til gode juniorer og seniorer. Det skal være naturlig for aktive voksne o-løpere som flytter til Oslo-vest å søke kontakt med IL Tyrving.

Vi vil bruke Tyrving Nytt og IL Tyrving sin nettside aktivt for å skape klubbidentitet.

6. Økonomi

O-gruppa skal basere sin virksomhet på nøktern budsjettering og stram økonomistyring. I den sammenheng bør det bli utarbeidet en økonomisk handlingsplan for årene fremover.

Som hovedregel slås fast at felles utgifter skal dekke:

Styret, 18. januar 2007