To gull, en sølv og to bronse under stafett-NM !

Av Hans R. Schwencke og Jo Nesse

Tyrving var i særklasse best representert av alle deltagende klubber under NM i banestafetter på Osterøy utenfor Bergen 26-27.mai. Vi hadde nesten like mange påmeldte lag som Tjalve, Vidar, BUL, Gular, Norna-Salhus og Trondheim til sammen! Som arrangøren skriver i en hyggelig mail i dag - Dere hadde flere lag med enn andre potens av summen av lag fra BUL, Vidar og Tjalve!

På medaljestatistikken ble klubben nr 3, bare slått av Steinkjer og BFG-Fana, men foran store klubber som Gular, Bul og Tjalve. Våre utøvere var gjennomsnittlig mye yngre enn de andre storklubbenes deltagere, så hvis vi kan holde trykket oppe i ungdomsklasene, burde vi har gode utsikter etter hvert som de eldste vokser seg til.

Ellers var alle enige om at det hadde vært en fin tur, selv om det ble mange timer i buss. Til gjengjeld var det sikkert enkelte som i retrospekt kunne ønsket at de hadde benyttet flere timer til soving natt til annen dags løping…

Nedenfor har vi laget en kort oppsummering av hver øvelse, fullt navn ved første gangs nevnelse, deretter bare fornavn). Etapper er oppgitt på 400/600/800. Dette er håndtatte tider og det blir derfor noen ørsmå avvik i forhold til den automatisk tatte, offisielle tiden:

4 x 100 meter G15-16

Henrik Kildahl, Eirik Reehorst, Pål Idar Christiansen og Henrik Gateman slo an tonen og forsvarte fjorårsgullet på 4 *100m lørdag. Vi kom godt ut og ikke minst hadde vi tre fine vekslinger som la grunnlaget for seieren. Laget ble truet av Ranheim mot slutten, men holdt unna med 7/100s. Tiden var 46.48 - et halvt sekund svakere enn i fjor.

4 x 100 meter J 15-16

Her var skikkelig uheldige. Fine løp av Bente Hvistendahl og Katarina Mögenburg og ikke minst et kanonløp av Emilie Førland la grunnlaget for utklassingsseier for førstelaget i forsøksheatet. Vår beste løper, Therese, ble imidlertid for ivrig og vekslingen ville i beste fall funnet sted midt på langsiden En typisk og velkjent stafettfeil, men synd, for her hadde vi opplagt vinnersjanser. De to andre lagene kvalifiserte seg til finalen. Maren Kjærnes, Karoline Madsen, Jannicke Silseth Eide og Karin Busch (Nora Eldjarn Borgersen løp i forsøket) løp inn til femteplass (53.74 i fordsøket/54.85 i finalen), mens Susanne Hellan, Kaja Hellan, Sara.Karoline Finnsnes og Ida Nesse ble nummer seks (55.01 i forsøket/57.11 i finalen). Her var det ekstra morsomt at Ida løp tredjelaget opp en plass i forsøket og knep den siste finaleplassen på målstreken.

4 x 100 meter menn junior

Her surret vi oss bort igjen. Bare tre lag løp i finalen (Askers mixlag løp utenfor konkurranse - to gutter og to jenter - og ledet i 320 meter!), men som i fjor mistet vi en gratis medalje på feil veksling. Henrik K og Eirik kom greit i gang, men på tredje etappe ble iveren for stor og Carl Blydt løp fra Eirik. Dermed kom Anders Emil Edwinsson aldri i gang med sin etappe.

4 x 100 meter kvinner junior

Vi stilte med et godt førstelag med Mia Haave, Heidi Hessan Næss, Therese og Marte Holter, men kom likevel ikke til finalen. 50.56 var 21/100 bak siste finalist. Heller ikke annetlaget med Emilie, Katarina, Bente og Karin Busch var i nærheten av finaleplass, men det unge laget hadde fin tid - 51.91. Tredjelaget med Kaja Hellan, Karoline Madsen, Susanne Hellan og Katinka Randberg fikk tiden 54.05.

4 x 100 meter kvinner senior

Endelig en medalje til sprintjentene! Vi var godt med hele veien og tok en klar bronsemedalje på 50.65. Mia, Heidi, Katarina og Therese løp godt og var aldri truet i kampen om bronsen. Annetlaget (Maren, Karoline, Jannicke og Line Skjervheim Gilhuus) og tredjelaget (Susanne, Kaja, Sara-Karoline og Ida) var slitne og fikk ikke like gode tider som i jenteklassen - 55.17femteplass og 56.52 på sjetteplass. Notér at halvparten av lagene i kvinner senior var fra Tyrving - og ingen seniorer på noen av de tre lagene. Seks 15-åringer, fire 16-åringer, en 17-åring og en 18-åring løp for oss!

4 x 400 meter menn junior

Våre unge lag ble for lette mot eldre konkurrenter her, og var aldri med i kampen om medaljene. Allerede neste år bør bildet se annerledes ut, ikke minst hvis vi har fullt lag. Pål Idar (55.7 fra blokk), Carl (55.7), Ivar Landgraff (52.7) og Henrik (52.0) løp for førstelaget som ble nummer fem på 3:36.06. På annetlaget på sjetteplass (3:46.91) løp Lars Christian Mørk (57.2 fra blokk), Peder Holm (56.2), Michael Handeland (55.5), mens Robert Schwencke sparte på kreftene i en tapt kamp og var rundt på 57.8.

4 x 400 meter kvinner junior

Vårt unge lag overrasket positivt og kapret den siste finaleplassen etter et fint forsøksheat. Her løp Marte på 59.7, Karin på 63.2, Elly Nesse 63.7 og Mia 62.5 - fine tider på alle fire, og 4:09.13 i sluttid. Marte ble dessverre syk mellom forsøk og finale og de andre var nok slite, I meget sterk vind løp nemlig hele lagt omtrent to sekunder svakere i finalen enn i forsøket, men i sum var det all grunn til å være fornøyd. Med Tine på plass skal vi godt under fire minutter neste år!

4 x 400 meter menn senior

Her var planen at Øystein Kværner Svendsen og Doffen Slettebø skulle delta, men på grunn av forfall på 1500-laget, ble disse hjemme. Vi stilte med Ivar på førsteetappe og tre syke og skadede i halv beredskap for at Ivar skulle få en skikkelig test. Han løp sin etappe godt under persen - ca 53.6 fra blokk - før vi brøt løpet. Med Stig Vervik Ellingsen og Jonas Mögenburg på plass neste år, kan vi snuse på tider ned mot 3.20 og klubbrekord her!

4 x 600 meter G15-16

Her hadde vi det mest realistiske gullhåpet og gutta sviktet ikke! Peder løp en flott førsteetappe på 1:30.8 med forferdelig motvind på to langsider og skaffet en fin luke til Ullensaker-Kisa. På annen etappe holdt Pål Idar unna for den sterke ullkisen Thomas Roth med solide 1:29.8 i etappetid. Robert økte Tyrvings ledelse på tredje etappe med fine 1:31.8 med fæl motvind på to av tre langsider. Henrik G kunne likevel ikke slappe av. Uten dagens klart beste tyrvingtid, kunne han blitt tatt igjen av fremadstormende Vegard Gjelsvik, men 1:25.0 på Henrik var solid og levnet ikke ulllkisene en sjanse! Gull igjen - på bedre tid enn i fjor (5:57.96 mot 6:00.) - den neste beste tiden noensinne i mesterskapet.

4 x 600 meter J15-16

Et nytt oppgjør med gullsjanser for Tyrving. Nora løp forrykende på første etappe med 1:41.5 i motvinden. Kathinka fulgte opp med et løp godt under persen med 1:44.8, Mari Eldjarn Borgesen løp tappert i tiltagende motvind på 1:45.8 og sendte vår beste løper, Line av gårde med en knapp ledelse. Bak kom imidlertid Ranheims Stine Marie Grønnhaug halsende. Hun har norsk årsbeste i klassen på 100. 200. 400 og 600 meter og tok nok Line litt på sengen ved inngangen til siste sving. Line fightet godt og var rundt på herlige 1:36.5 på sin etappe! I mål var vi under ett sekund bak vinnerne fra Ranheim. Vår tid, 6:48.77, var faktisk 12 sekunder bedre enn den gamle mesterskapsrekorden. Etter så fenomenalt løp er det jo litt bittert å ikke vinne!

4 x 800 meter kvinner junior

Vårt unge lag med tre femtenåringer og en sekstenåring klarte seg oppsiktsvekkende godt mot eldre konkurrenter. Nora løp under persen på første etappe med 2:24.1 og var med i tetkampen. Mari holdt bra stand og løp sin etappe på 2:27.7. Katinka ble kastet inn på laget på kort varsel etter at Martes forkjølelse satte stopp for deltagelse, og var under sin pers med 2:38.6 Line løp en imponerende sisteetappe i et totalt vakum, og var inne på 2:20.7 - to sekunder under persen. Bronsemedalje for våre jenter med 9:51.23- og neste år skal de andre passe seg våre unge løpere! Faktisk ser vi allerede konturene av et lag som kan løpe bedre enn vinnerne av både junior- og seniorklassen gjorde på Osterøy. Ja, og tenk dere et seniorlag med Ida Landgraff og gjerne Line Tveter på plass…