0x01 graphic

Hei!

Hovedløpet og O-landsleiren på Konnerud, 7. - 12. august, begynner å nærme seg! Det kan være greit å informere alle aktuelle løpere og foreldre i egen klubb om opplegg, påmelding, transport og andre praktiske ting vedrørende årets høydepunkt for klubbens o-løpere i alderen 14-16 år.

Innbydelse
Enkelte utdrag her, se for øvrig vedlagt innbydelse.

Generelt

Det arrangeres Hovedløp i sprint og langdistanse. Løpene er åpne for alle jenter og gutter født i årene 1993, 1994 og 1995. Løpere med mindre løpserfaring kan delta i klassene
D/H 14-16 C i Hovedløpet langdistanse.

Hovedløpet sprint lørdag 8. august

Hovedløpet sprint 2009 har arena på Bragernes Torg midt i Drammen sentrum. Bragernes Torg er Nord-Europas største by-rom og er kjent fra verdenscuprennene i skisprint der løypa går rundt Torget. Hovedløpet i sprint blir en skikkelig bysprint der hele løpet foregår i byen, i gater, parker og byrom. Kart er i målestokk 1:4000 med ekvidistanse 2,5 m og utgis i 2009 etter IOFs sprintnorm.

Hovedløpet langdistanse søndag 9. august

Hovedløpet langdistanse har arena på skistadion på Konnerud, rett ved Konnerudhallen. Løypene går i et spennende og variert terreng. Terrenget har innslag av både lettløpt og stirikt nærterreng med åpen furuskog og berg i dagen, og mer krevende partier med tettere blandingsskog.

Løpsklasser

D/H 14, D/H 15, D/H 16 og D/H 14-16C

Kretsstafetten - den ultimate avslutningen

Kretsstafett, utkledning, alvor og masse gøy. Dette er blitt stikkord for den avsluttende tradisjonelle kretsstafetten på onsdagen.

Stafetten vil skje etter ukjent mønster, men det er allikevel viktig at dere allerede på kretsens hovedløpssamlinger vurderer hvilket kostyme som vil være nødvendig for å kunne reise hjem med kostymeprisen. I tillegg premieres de tre beste lagene i hver klasse.

Kostymer til kretsstafetten

I og med at vi har så mange lag i kretsstafetten og vi ikke vet hvem som kommer på samme lag, oppfordrer vi alle likevel om å tenke litt på kostymer på forhånd. Ta med sminke, enkle utkledninger og effekter som kan deles med flere. Dette skal vi også ta opp på Hovedløpssamlingen før O-festivalen.

0x01 graphic

Deltakeravgift

Startkontingent Hovedløpet langdistanse, inklusiv reisefordeling kr.100,00

430

Startkontingent C-klasser, langdistanse (ingen reisefordeling)

110

Startkontingent Hovedløpet sprint, alle klasser

270

Deltagelse og opphold i O-landsleiren for løpere og ledere fredag - onsdag

1700

Deltakelse og opphold i O-landsleiren for løpere og ledere søndag - onsdag

1000

Opphold for løpere og ledere kun i forbindelse med Hovedløpet fredag - søndag

1000

Etteranmelding til Hovedløpet (pr.løp)

110

Etteranmelding til Hovedløpet og O-landsleiren

270

Påmelding

Påmelding skjer online via vignetten ”Påmelding” på www.hovedlopet2009.no .

Påmeldingsfrist er 25.juni. For ledere og trenere er påmeldingsfristen 20. juli.

Etteranmelding kan skje fram til og med 20. juli.

Deltakeravgiften betales samtidig med påmeldingen. Påmeldingen er bindende.

Ledere/trenere

Hver krets må stille med minimum en leder pr. 15 deltakere. Påmelding av løpere og ledere skjer samlet. Det er kretsenes ansvar å påse at det stilles med et tilstrekkelig antall kretsledere. Kretslederne innkvarteres sammen med deltakerne. Det er utarbeidet egne retningslinjer for ledernes oppgaver i forbindelse med Hovedløpet og O-landsleiren.

Vi som er så mange som kanskje 110 løpere eller flere, trenger derfor mange ledere. Vi oppfordrer klubbene til å spørre foreldre/trenere om å bli med som ledere på O-landsleiren. Spesielt de klubbene som har mange deltakere bes om å stille med minst en leder og helst to!

Totalt trenger vi så mange som minst 7 til 8 ledere. Det går selvsagt an å dele på oppgaven, for eksempel at to personer tar noen dager hver. Lederne får utbetalt en liten kompensasjon fra kretsen for jobben som leder under HL/OLL. Meld fra til reidunn.hallan@orientering.no

Pakkelister ligger vedlagt.

Ordensregler

Nytt av året er at vi i Hovedløpskomiteen vil sende ut et brev med ordensregler for HL/OLL til påmeldte utøvere og deres foresatte i forkant av HL/OLL. Disse ordensreglene skal bekreftes lest og forstått av både utøvere og foresatte, og en bekreftelse skal sendes til Hovedløpskomiteen i AOOK innen avreise.

Vi innfører dette fordi vi vil at utøverne skal ha en klar oppfatning av hva som forventes av orden og oppførsel fra kretsens løpere. Dersom ordensreglene ikke blir fulgt, kan det i verste fall føre til hjemsendelse.

Transport til Konnerud

Klubbene må selv organisere transport av sine ungdommer til/fra Konnerud. Med kort vei til konkurransene for kretsens løpere, håper vi at mange foreldre og besteforeldre tar turen til Drammen og Konnerud for å heie på våre løpere!

Drammen ligger ca 45 kilometer sørvest for Oslo. Mellom Oslo og Drammen går det tog tre ganger i timen, fra Gardermoen går det intercitytog og lokaltog til Drammen hver time. For øvrig har Drammen et godt tilbud med øvrige fjerntog og ekspressbusser. Fra Drammen sentrum går det rutebusser til Konnerudsenteret like ved stevnesenteret Konnerudhallen minst hver halve time. Stevnesenteret ligger ca 6 km fra Drammen sentrum.

Foreløpig hovedprogram:

Fredag 7. august:

12.00 - 17.00 Ankomst, registrering og innkvartering. Stevnesenter er i Konnerudhallen, innkvartering på Svendsedammen og Konnerud skoler. Egen innkvartering for trenerne på Konnerud ILs klubbhus.

13.00 - 18.00: For-trening i terreng med likheter til langdistanseterrenget

Lørdag 8 .august

11.00 - 13.00 Busstransport fra Konnerud til Drammen sentrum

11.30: Åpningsseremoni

12.00: Første start Hovedløpet Sprint 2009

15.30: Blomsterseremoni Drammen sentrum

16.00: Bespisning og program i Drammen (dusjmulighet først)

18.00 - 19.30: Busstransport til Konnerud

Søndag 9. august

10.00: Første start Hovedløpet langdistanse 2009, Konnerud

13.30: Medaljeseremoni

18.00: Bankett i Konnerudhallen

Mandag 10 .august

10.00: Mulighet for re-løping av løypene fra HL langdistanse

10.00: Treningsopplegg på Konnerud

13.00: Aktiviteter på Konnerud

Tirsdag 11. august

09.00 Busstransport til juvvandring

10:00 Juvvandring og fosseklatring i Kjøsterudjuvet

12.00 Aktiviteter på toppen

13.00 Unnabakkeorientering langs Aronsløypa

14.00 Busstransport til Konnerud

Onsdag 12. august

10.00: Kretsstafett med premieutdeling

Kretsstafett D14-16 og H14-16. Løypelengder 3,0, 2,5 og 3,0 km. Gafling på 1. etappe. Kostymepris til mest oppfinnsomme kostymer!

Hovedløpsforberedende treningssamling

Akershus og Oslo o-krets i samarbeid med Asker Skiklubbs o-gruppe ønsker alle kretsens ungdommer (13-16) velkommen til sommersamling på Konnerud.

Påmelding Samlet påmelding pr klubb innen onsdag 10. juni til Solveig Schnitler, på solveig.schnitler@jd.dep.no

Dette ble en god del opplysninger likevel, men vær vennlig å få denne informasjonen ut til alle hovedløpsaktuelle ungdommer i klubben din. Vi vil også gjerne vite ca hvor mange ungdommer fra hver klubb som blir sannsynligvis blir med. Få med flest mulig! Dette er sesongens absolutt største høydepunkt! Nedenfor et bilde fra fjorårets kretsstafett.

0x01 graphic

Hilsen kretsens Hovedløpskomité ved:


Bente Landmark (Fossum IF)

M 922 11 332

P 22 13 77 16
bente-landmark@sensewave.com

Reidunn Hallan (Lillomarka OL)

Fagkonsulent AOOK

M 917 59 839

A 21 02 95 10

reidunn.hallan@orientering.no

0x01 graphic

BLI MED PÅ SOMMERENS

VILLESTE, VAKRESTE og RÅESTE EVENTYR!