Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Lidingöloppet

Nordens desiderte største terrengløp, Lidingøloppet, ble arrangert helgen 24.-26.9. Her møttes tusenvis av skiløpere, orienteringsløpere og friidrettsutøvere i et prikkfritt arrangement i naturskjønne omgivelser rett utenfor Stockholm. De beste og tøffeste løp 30km, mens barn fra 8-15 år løp fra 1,7 -6,0 km. Arrangementet er litt av en folkefest, med tusenvis av tilskuere som omkranser løypene. Og med en speakertjeneste i beste Jo Nesse-stil.

Selv om det i første rekke er svenske deltakere i Lidingøloppet, glimrer enkelte nordmenn til med storfine resultater:

• Susanne Wigene ble nr 2 i "Tjejloppet" foran flere tusen konkurrenter.
  • Britt Ingunn Moian Nydal (Asker) og Petter Soleng Skinstad vant hver sin 15-årsklasse i oppvisningsstil Ekstra morsomt at idrettsstipendier på Kr 1000.- hver ble satt opp nettopp i disse to klassene.
  • Britt Ingunns lillebror Erlend Nydal (Asker) tok en flott og overraskende tredje plass i 12- årsklassen.

Noe lenger ned på listen kom Tyrvings eneste deltaker, Robert Schwencke, som ble nr 35 blant 200 konkurrenter med tiden 11,29 på den 3000m kuperte løypa i 13-årsklassen. Robert, som også var med ifjor, er klar for nytt løp neste år, og da blir det 6 km.. Da vil han gjerne ha med seg flere fra Tyrving i dette flotte arrangementet.