Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

GRATULERER!!!

Mandagens største Tyrving-bragd må det vel være disse syv personene som sto for. Helen Karlberg, Tinna Iuel, Lotta Legernes, Bente Festøy, Elin Nicolaisen, Øyvind Thorsen og Hans Robert Schwencke har i helgen deltatt på kretsdommerkurs - og mandagens eksamen ble gjennomført særdeles bra - for samtlige.

På Tyrvings vegne takker vi selvsagt Arne Sæther fra Heggedal for at han tok seg tid til å arrangere kurset - på en inspirerende måte. Les her hva Arne uttaler etter kurset:

Gratulerer med et "kjempekull" av dommeraspiranter! Jeg har aldri, i de mange årene jeg har hatt dommerkurs, opplevd så høy standard på deltakerne.

Det kan trygt sies, at dere har levert besvarelser l a n g t over det som normalt blir prestert etter gjennomgått teorikurs. Bare 5 av 168 svar er gitt 0 p, og ytterligere 9 svar er gitt delvis riktig (1/2 p)!

Ingen hadde mindre enn 22,5 poeng, og det er usedvanlig bra, når vi vet at normen tilsier at 17 poeng (av 24,5 oppnåelige) er tilstrekkelig - og at lågere sum kan godtas etter skjønn.

Dette til tross for at dere etter prøven var litt "deppa" fordi det var et par spørsmål som berørte ting vi ikke hadde gjennomgått. Men jeg synes det er OK, så lenge det går greitt å løse oppgavene ved hjelp av handboka. Det er fysisk umulig å si alt som kan sies om alle reglene som står i handboka!

Dette "kullet" hadde et handikap fordi den uferdige handboka (manuset) ikke har tilfredsstillende register ennå, og mangler mange av de nasjonale bestemmelsene. Dette gjør resultatene enda mer imponerende! Det er viktig at dere får den nye handboka så snart den er ferdig trykket.

Håper kurset har virket inspirerende, og gir dere det grunnlaget dere trenger for å fortsette. Ville være kjempefint om dere kunne tenke dere å fortsette til forbundsdommergraden - og, som nevnt, det kreves egentlig ikke mer enn 1 års praksis som KD før en prøver seg.

Interesse/motivasjon og holdninger er viktigst!

Det har vært en fryd å være sammen med dere disse dagene. Det er ikke noen overdrivelse å si at dere er en ressursterk og svært positiv "gjeng", og Tyrvingmiljøet vil helt sikkert få stor glede av dere framover. Jeg tror dere vil få mye å glede dere over, selv også!

Lykke til !

Hilsen Arne
(16.11.2004)


!