Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Et flott UM

Helgen er over - og Tyrving har levert sitt beste Ungdomsmesterskap på mange, mange år. Dette ble en solid opptur fra fjorårets noe varierende innsats i Drammenshallen. Totalt seks gullmedaljer ble langt i overkant av hva jeg personlig hadde forventet. Det er bare å gratulere alle - både utøvere og trenere. Dette blir spennende fremover. Allerede om to uker er det nytt mesterskap i Stangehallen - Hall-NM og NM i hopp uten tilløp.

Vi må selvsagt også gratulere - Mia Haave (15) og Christina Vukicevic (18) som ble tildelt mesterskapets bestemannspremier - i henholdsvis hopp og korte løp.

DAG 3
Ivar Landgraff vant 1500m for gutter 15år. Ivar løp distansen på tiden 4,33,35. Gratulerer!

Også siste dag av Ungdomsmesterskapet begynte med en medalje til Tyrving, og for 3. gang under mesterskapet var det Mias tur til å besøke seierspallen. Mia ble med resultatet 5,29 nr. to i lengde for jenter 15 år. Vinner ble suverene Oda Utsi Onstad fra Fagernes. Tine Teigene Dalen hoppet 4,55 og tok en velfortjenent 10. plass. På en av mesterskapets aller siste øvelser løp våre jenter i 15 år inn til sølvmedalje på 1200m stafett i klassen for 15-17 år. På laget løp Sara Meling, Tine Teigene Dalen, Mia Haave og Marte Holter.

DAG 2
Nye gullmedaljer til Tyrving under dagens UM - også denne gang var det jentene som tok hjem det edle metallet. Mia Haave vant gull i høyde for J15 med det flotte resultatet 1,72. Unødvendig å nevne at det er ny personlig rekord. Ida Landgraff vant 800m for jenter 18/19 år på tiden 2,15,14. En veldig klar seier for Ida i og med at hun var nesten syv sekunder foran nummer to. Også vår nyervervelse Ingrid Folland løp fort. Hun vant 60m for jenter 20/22 med tiden 8,00 - kun et nødvendig hundredel foran annenplassvinneren.

Både Christine Lia og Carl Blydt fortsatte medaljehøsten fra gårsdagen ved at Christine ble nr. tre på 60m med tiden 7,95 og Carl nr. tre i lengde med resultatet 5,53. Carl ble forøvrig også nr. 8 på 60m med tiden 7,84 etter å ha løpt på 7,74 i forsøket. Christina Vukucevic ble forøvrig nr. 4 på 60m for jenter 18/19 og Sara Meling nr. 5 på samme øvelse for jenter 15 år. Tidene ble henholdsvis 7,89 og 8,22. Det må nevnes at i J15 på 60m var det ikke mindre enn 47 startende! Tine Teigene Dalen hoppet 1,53 i høyde/J15 og tok dermed en 6. plass i øvelsen.

Idag var også våre mellomdistanseløpere i sving. Ida fikk som nevnt tidligere enn flott gullmedalje, og i tillegg kan vi gratulere Marte Holter (J15) og Cecilie Gjersum (J20/22) med sølv på 800m. Martes tid ble 2,26,85 og Cecilie's tid ble 2,27,89. Det ble også to 6. plasser på Ivar Landgraff (G15) og Abdiazis Abdirahman (G17) på tiden 2,13,73 og 2,07,50. I klassen G16 ble Philip Hafsteen nr. 10 og Nicolai Grevstad nr. 15. Philip løp på 2,10,14 og Nicolai på 2,16,61. Andreas Pettersen løp også 800m og ble nr. 15 i G18/19 med tiden 2,10.,07.

DAG 1
Første dag av UM innbrakte 6 medaljer for Tyrving, og dette UM er nok så langt Tyrvings beste på veldig mange år.

Christina Vukicevic fortsatte å imponere på 60m hekk som hun vant på 8,45 - ny personlig rekord på distansen og to hundredeler bedre enn hun løp på i Askim forrige helg. Også Christine Lia kunne bestige seierspallens øverste trinn ved at hun vant 60m hekk for jenter 17 år. Christine løp på tiden 8,70 i finalen.

Hekk er tydeligvis blitt en god Tyrving-øvelse. På 60m hekk for jenter 15 år var det tre Tyrving-jenter blant de fire beste - etter Oda Utsi Onstad fra Fagernes. Mia Haave tok sølv med tiden 9,24 - Sara Meling og Tine Teigene Dalen ble nr. tre og fire på henholdsvis 9,45 og 9,70.

Den mest overraskende Tyrving-medaljen var det nok Carl Blydt som tok med seg hjem. Carl løp et flott 60m hekk løp i finalen og ble der nr. tre. Hans tid var 9,49. Kanskje nok en Tyrving-utøver som kommer til å satse på hekkeløp?

Ida Landgraff løp et meget godt løp på 400m flatt, og ble premiert med en bronsemedalje. Hennes tid ble 59,47.