Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

NM 2005: Stig til finale, Øystein slått ut

Forsøket på herrenes 800-meter var første øvelse under helgens NM der Tyrving hadde utøvere i aksjon. På et regnvått Fana Stadion gikk Stig forholdsvis enkelt til finale ved å vinne Heat 2 på tiden 1,54,04. Øystein fikk derimot den sure femteplassen i Heat 1, og var med tiden 1.54.91 dagens beste løper som ikke gikk til finale.

Stig ønsket full kontroll i sitt heat og tok teten etter 150 meter. – Det var tilløp til litt knuffing, og jeg ville ikke ta noen sjanser, innrømmer Stig etterpå. Farten var imidlertid ikke mye å skryte av, og selv om Stig 200 meter senere ble forbiløpt av en Sturla Fostervold, som åpenbart syntes dette gikk for sakte, gikk ikke åpningsrunden raskere unna enn 58.2.

Her var det imidlertid ikke om å gjøre å vinne, men snarere å plassere seg blant de fire beste. Så inn på bortre langside øket tempoet dramatisk. Stig ble nå passert også av Larviks Jørgen Hasle Johansen, men fulgte fint på. Med 200 meter igjen lå Stig på en trygg tredjeplass. Han ga likevel gass gjennom svingen, og løp inn som vinner av heatet, etter en imponerende langside.

- Jeg har vært litt groggy i det siste, og har ikke fått lagt inn noen skikkelig hardøkt i uken før mesterskapet, forteller Stig etter løpet. – Derfor følte jeg det var viktig å gi litt gass her for å få i gang bena før morgendagens finale. Beina kjennes fine ut nå, og det gikk bra å dra på.

Fullt så fornøyd var ikke Øystein. Han åpnet riktignok forbilledlig og la seg fint i feltet, på en fjerdeplass inne ved listen. Første runde ble passert på pene 54,6. På 600 meter var imidlertid Øystein nede på femteplass, og selv om han passerte en stiv Joachim Brøndbo på oppløpet, kom Stian Flo forbi bakfra. Med femteplassen var Øystein utslått.

– Det gikk for så vidt greit underveis, forteller han. – Jeg kjempet virkelig det jeg kunne, men kom rett og slett ikke forbi. Det er klart det er bittert å være den som akkurat ikke går til finale. Det har litt samme bismak som fjerdeplassen i Jr NM for to uker siden, innrømmer han.

Ellers kan det nevnes at forsøkene ikke ble noen suksess for O8-gruppen, satsningsprosjektet Tyrving har det administrative ansvaret for. Foruten våre to var Vidars Thomas Schibbye eneste mann fra O8 med på Fana stadion i ettermiddag. Han ble med tiden 1,56,13 nummer 6 i heat 2, og kom dermed ikke til finale.

(19.08.2005)


!