Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Korthekken: Gull til Christina, Christine nr. 6

Christina forsvarte i ettermiddag fjorårets NM-gull på 100 m Hekk. Selv etter nærkontakt med de tre siste hekkene var den soleklare seieren aldri truet. Tiden 14,09 er nok imidlertid neppe god nok til at Christina blir med i Kongepokal-diskusjonen. Også Christine fikk bank av hekkene, og endte på 6. plass, med tiden 15,11.

Kvinnenes hekkeøvelse ble som vanlig en dramatisk og innholdsrik affære. Etter en heller regntung morgen, valgte solen å vise seg omtrent idet hekkejentene entret stadion. Fornuftig nok.

Våre to jenter i dagens finale stilte med temmelig ulike utgangspunkter; Christina hadde, som regjerende mester og med fersk sølvmedalje fra sommerens Jr EM i lommen, et soleklart favorittstempel.

Christina viste seg favorittstempelet verdig. Etter en litt sen start, var det ingen som kunne stå imot da Christina fikk opp farten. Hun løp inn til en klar gullmedalje, selv etter ublide møter med de tre siste hekkene. - Jeg er happy med å vinne, men ikke så veldig fornøyd med løpet, forteller Christina etterpå. - Jeg fikk skikkelig juling av hekkene, og det gjorde ganske så vondt. Tiden er hun heller ikke spesielt fornøyd med. – Det er klart det hadde vært gøy å være med i diskusjonen om Kongepokalen, innrømmer hun uten å være altfor deppa. - Jeg er 18 år, har allerede to NM-titler og får mange nye muligheter i årene som kommer.

NM-seieren blir også Christinas siste løp denne sesongen. Allerede til uken legger hun seg under kniven, for å bli kvitt en plagsom nervebetennelse under en tå. – Det føles som å få enkemannsstøt hver gang jeg setter foten i bakken, forteller Christina. – Smerten gjør at jeg løper litt mindre aggressivt, i hvert fall underbevisst. Så etter å ha slitt med dette i halvannet år, er det på tide å få gjort noe. Og sesongen har jo allerede vært lang nok, smiler Christina, som ser frem til litt høstferie. Den merritterte idrettslegen Lars Ingebrigtsen står for inngrepet, så Christinas tå skulle være i de beste hender.

I motsetning til klubbvenninnen har Christine hatt en sommer med marginene mot seg. Etter å ha ødelagt medaljesjanser i ungdoms-OL med teknikk-kluss i forsøksheatet, klarte hun å tråkke over under oppvarming til Bislet Games. Dermed røk Jr NM også. I dag var imidlertid Christine klar igjen, med mye å revansjere og ambisjoner om medalje.

Og for en start på løpet Christine fikk! Etter de første fire hekkene var hun helt oppe i teten, men et ublidt møte med femte hekk satte en stopper for den helt store sensasjonen. – Det gikk veldig bra frem til femte hekk, men jeg ble litt stresset da jeg hørte de andre begynne å nærme seg, forteller Christine etter løpet. – Jeg snublet skikkelig i hekken, og selv om jeg prøvde å komme skikkelig i gang igjen, er mye av rytmen i løpet ødelagt etter en slik smell. Resultatet er nok litt bak det jeg hadde håpet på før løpet. Så da får vi håpe Christine har brukt opp uflaksen for en stund.

(20.08.2005)

Populært intervjoobjekt Populært intervjoobjekt
Fornøyd, tross alt Fornøyd, tross alt

!