Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Stig tapte duellen om mellomdistansetronen

Stig måtte se seg slått av sin erkerival, sterkt spurtende Ådne Svahn Dæhlin fra Gular under kveldens finale på 800-meter. Stig løp på 1,53,45, mens Ådne vant på 1,53,02. NM-gullet blir dermed værede i Bergen.

Det ble et skikkelig lureløp i den skinnende solen på Fana stadion. Stig gikk opp i teten etter 350 meter, men åpningsrunden gikk ikke fortere unna enn 58,69. Ådne lå fra 500 meter trygt plassert i ryggen på Stig, og klarte effektivt å holde følge da Stig begynte å skru opp tempoet på bortre langside. Inn i siste sving var rotteracet i gang for alvor, fremdeles med Stig frenetisk kjempende i front og Ådne avventende i rygg.

Ut av svingen viste imidlertid Ådne litt av kicket som gjorde ham i stand til å holde følge med verdenseliten hele veien inn under Bislet Games for tre uker siden. Han formelig suste inn på oppløpet og fikk et par meter på Stig. Og selv om vår mann etter hvert klarte å utligne farten til den imponerende Bergenseren, ble det med sølv denne gangen.

- Løpet var greit nok, forteller Stig etterpå. – Jeg la meg i tet for å styre farten og for å unngå uhell. Det eneste jeg kunne ha gjort annerledes var muligens å ha startet hardkjøret litt før.

Også Stig var imponert av Ådne i dag. – Jeg har jo visst at Ådne har hatt større maxfart enn meg i år, og det var det som gjorde utslaget i dag. Han har vist en fantastisk form i det siste, har vært den klart beste av oss hittil i sesongen, og fortjente virkelig dette.

Litt overrasket over løpsopplegget var han likevel. – Jeg hadde vel forventet at Nijkerk fra Gular skulle gå opp og sørge for litt skikkelig tempo, innrømmer han. Stig forteller også at han hadde klare gullambisjoner før løpet. - Selv om Ådne har vært best i år, er han langt fra uslåelig. Jeg løp for å vinne, kunne jo ikke bare la Ådne gå, og satse på å sikre sølvet, sier han, og krever å bli trodd på at han synes sølv var greit nok.

Bare kroppsspråket avslører Stigs skuffelse.

(20.08.2005)

Gutta etter duellen Gutta etter duellen

Vedlagte filer


!