Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tone perser med 45 sekunder

Den flotte fremgangen fortsetter for Tone. Med den sterke tiden 17,12,72 ble hun nummer fem på søndagens 5000 meter. Tones personlige rekord før løpet var 17,56. Snakk om å treffe med formtoppen til mesterskapet!

For to helger siden vant Tone 3000 meter i eldste klasse i Jr NM i Haugesund. Hun har klart å bevare formen, og løp i ettermiddag et imponerende løp på Fana stadion. På de første rundene var hun helt oppe på tredjeplass, og dro hovedfeltet bak suverene Susanne Wigene fra Tjalve.

Det kom etter hvert et par sterke løpere bak fra, men Tone er likevel strålende fornøyd med den sterke femteplassen. – Jeg fikk veldig god drahjelp underveis, så det var bare å henge på, smiler hun etterpå. – Bena var fine, og kroppen føltes grei under løpet. Men etter passering 3400 meter, begynte det å tette seg i brystet, og jeg slet litt med pusten under avslutningen. Både sluttiden og plasseringen var likevel over all forventning, forteller hun til slutt.

Og oppgavene står i kø for Tone utover høsten. Først blir det 3000 meter i Norway Games, deretter NM i halvmaraton før hun sannsynligvis setter punktum for sesongen med NM i terrengløp i midten av september. Her gjelder det å utnytte kanonformen!