Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Verdensmesterskap til Nadderud?


Verdensmesterskap i friidrett på Nadderud stadion? Det som er saken er at friidrettsstyret i Tyrving etter lang tids vurdering har besluttet å sende søknad om å få arrangere Verdensmesterskapet i friidrett på Nadderud stadion i 2011.

IAAFs Council har hatt styremøte i Osaka i Japan, arrangørbyen for neste års VM. Til møtet forelå det syv interessenter til å arrangere VM i friidrett i 2011, nemlig Marokko, Syd-Korea, Forente arabiske emirater, Spania, Russland, Australia og til slutt Norge på vegne av Tyrving. Friidrettssstyret har allerede nå bestilt billetter for styremedlemmene med ektefeller til årets EM i Gøteborg og til VM i Osaka i 2007. - Vi regner med at dersom hver utøver i friidrettsgruppen selger 50 kakebokser ekstra, vil merkostnadene ved disse reisene bli dekket greit inn, sier leder i friidrettsgruppen Erik Bølling som legger til at et VM på Nadderud vil være et gedigent løft for friidretten i Tyrving spesielt - og i Norge generelt. Det gjelder å være god forberedt til et slik arrangement, lære av andre arrangører, samtidig som man må godsnakke med representanter for medlemslandene i IAAF slik at det ikke er noen tvil om hvor deres stemme skal gå når avstemningen foretas.

I søknaden til IAAF er det Norges Fri-idrettsforbundet som står som arrangør, men ifølge en intern avtale mellom NFIF og Tyrving er det kun en formell sak. Det er Tyrving som skal være arrangør - med lang fartstid på arrangørsiden. Tyrvinglekene gjennom 56 år er vel kjent i friidretts-Norge. Klubben har også arrangert NM og junior-NM, og på den internasjonale siden er vel Europacupen i 2000 det største løftet, et arrangement Tyrving høstet mange lovord om. "Dette kan Tyrving klare, sier hovedleder fra 2000, Bjørn R. Berntsen til Tyrving Nett. Ingen oppgave for stor, ingen oppgave liten, legger Berntsen til. Han er for tiden president i Norges Orienteringsforbund, og garanterer allerede nå at NOF kostnadsfritt vil lage kart slik at det skal bli lett for deltakere, ledere, publikum og ikke minst presse å finne veien til og fra Nadderud stadion.

I søknaden som ble sendt IAAF, har Tyrving fått med en spesiell klausul som sier at vertsklubben skal få lov til å ha med fem deltakere - som ikke nødvendigvis har klart kvalifiseringskravene, men som holder god norsk standard innen sine øvelser. - Når dette blir kjent i friidretts-Norge regner vi stor tilstrømning til Tyrving - uttaler idrettslig ansvarlig Jo Nesse. Det er helt unikt at en klubb kan få med minst fem deltakere, i tillegg til de som måtte kvalifisere seg på vanlig måte. Vi har derfor allerede nå organisert telefonlag som kan ta seg av alle henvendelsene som måtte komme om klubbytte. Nå skal vi satse, sier Tyrvings egne utøvere Christina Vukicevic og Mia Haave. Tenk et VM på Nadderud! De er begge enige om at det vil være en stor fordel for Tyrvings utøvere - det er kort vei til stadion, de kan sove hjemme i sin egen seng og de kan spise god norsk mat. Denne klausulen om fem egne utøvere som deltakere, har imidlertid et tillegg om at utøverne må være norske statsborgere, og det setter gode mellomdistanseløpere som Henrik Gateman og Jonas Legernes i litt av en knipe. Vi vurderer meget sterkt å bytte statsborgerskap fra Sverige til Norge, sier gutta før de legger ut på nye treningsrunder.

Arena for mesterskapet blir selvsagt Nadderud stadion, like ved Bekkestua sentrum. Oppgradering av banen og utstyret der må skje, bl.a. må nytt kastbur settes opp. Banemester Tore Tindal er allerede igang med forberedelsene. En grønn gressmatte er flott - ikke bare for fotballspillere sier Tore som garanterer at slik matta fremstår nå vil den også være i 2011. Tenk for en estetisk nytelse det vil være å se spydet til Andreas Thorkildsen flyte avsted mellom knall blå himmel og knall grønt gress - og lande på den riktige siden av 90 meters merket!

Bærum Kommune støtter Tyrving og søknaden om VM på Nadderud, sier ordfører Odd Reinsfelt (H) til Tyrving Nett. Alle henvendelser om støtte, økonomisk og på personellsiden vil bli innvilget. Ordføreren får støtte av sin politikerkollega Kristen Damsgaard (A). De er begge enige om at nettopp denne saken og Høyre og Arbeidpartiets støtte til arrangementet, kan være det som skal til for å bremse fremgangen til Fremskrittspartiet!

Tyrving Nett kommer tilbake med mer straks IAAF har tatt sin endelige avgjørelse. Har du kommentarer, tips, lykkeønskninger, klubbovergangsønske etc. etc. så send en mail til tyrving@tyrving.idrett.no

Klikk her for alt om Tyrvings VM-planer.



(01.04.2006)


!