Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Mellomdistanse 12-13 år, trening og konkurranser utover sommeren


(Det følgende gjelder trening og konkurranser for mellomdistansegruppen 12-13 år utover sommeren. Info om sommertrening / konkurranser for de andre gruppene vil komme i løpet av noen få dager.)

En finfin vårsesong nærmer seg slutten, hvorpå det kan være på sin plass å komme med noen opplysninger angående trening og konkurranser utover sommeren:

Det blir mellomdistansetrening som vanlig (altså mandager og fredager) frem til 21. juni, minus fredag 16. juni hvor det er 600m i Tyrvinglekene som jeg går ut ifra at mesteparten skal være med på! Personlig reiser jeg (altså Øystein) på ferie 21. juni, så treningen denne dagen vil bli ledet av Jo.

Etter dette tar mellomdistansetreningen en aldri så liten sommerferie, før vi setter litt rolig i gang fra og med uke 29 med onsdagstreninger. Med andre ord vil det bli treningsmulighet kl. 18.00 på Nadderud onsdag 19. juli og onsdag 26. juli. Fra og med uke 31 (første uke i august) kjører vi så i gang igjen med ”normal” trening (altså onsdager og fredager til vanlig tid fra og med onsdag 2. august).

Hva ellers gjelder trening i sommerferien anbefaler jeg at dere prøver å holde dere litt i aktivitet, selv om det ikke er noe organisert mellomdistansetrening fra Tyrving’s side. All sport er egentlig bra (svømming, tennis, golf, fotball etcetcetc.), men om dere tilfeldigvis befinner dere i nærheten av en friidrettsbane så kan det være greit å prøve å løpe i hvert fall én trening på banen per uke. Hva en slik trening skal inneholde får dere nesten se an litt selv i forhold til dagsform osv., men jeg kan jo hinte om at noe i retning av de treningene vi har kjørt på bane den siste måneden ikke er helt ueffent… (Eksempel: 8x200m med 1min pause progressivt, 6x300m med 2min pause progressivt, 5x100m med 4min pause i maksfart eller liknende). Om noen vil trene mer på bane enn dette er dere selvfølgelig velkomne til det, men prøv å variere litt i treningen i så fall. (Eksempelvis kan dere kjøre 200 eller 300 meterne en dag, og 5x100m i flytfart hvor dere tenker på teknikk en annen dag osv.) HUSK VANLIG OPPVARMING MED DRILL!!

Av konkurranser etter Tyrvinglekene er det vel først og fremst G-Sport lekene på Lillehammer fra 22. til 25. juni som er interessante. Tyrving arrangerer tur med overnatting, ta kontakt med oppmann eller tyrving@tyrving.idrett.no for mer info. Ellers anbefales en tur til Världsungdomsspelen i Göteborg fra 7. til 9. juli om ferieplanene tillater det. Dette er et gedigent stevne med veldig mange utøvere på alle nivåer i alle klasser, så mulighet for fin matching uansett nivå (det er ikke planlagt noe fellestur fra Tyrving’s side hit)!

Håper dere får en god sommer!

- Øystein
oystein@kvaerner-svendsen.com (12.06.2006)


!