Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Fire nye medaljer i Jr.NM

Junior-NM på Fana stadion avholdes helgen 21-23 juli - følg med Tyrving-utøverne i mesterskapet og deres resultater. Siden vil bli oppdatert i løpet av mesterskapet. Når kun stafettene gjenstår for våre utøvere kan vi gratulere med totalt seks individuelle medaljer til Tyrvings utøvere. Det er gull til Ingunn Hultgreen Weltzien på 3000m, gull til Christina Vukicevic på 100m hekk og gull til Mia Haave i tresteg. I tillegg har vi fått sølv på 800m ved Ida Landgraff og bronse til Morten Haave i tresteg og til Christine Lia på 100m hekk.

SØNDAG:

Søndagens øvelser startet kl. 1140 - og tre medaljehåp var i aksjon samtidig. Christina vant - vi må vel tillate oss å si programmessig - 100m hekk i yngste jenteklasse. Gledelag var det også at Christine fulgte fint opp og tok bronsemedaljen. Tidene ble henholdsvis 13,55 og 14,43. Mia fulgte opp den fine innsatsen fra hekkejentene - og forsvarte junior-NM gullet sitt fra fjoråret. Hennes resultat ble til slutt 12,72 - det var en cm lengre enn hun hoppet i forrige uke i Sverige. Mia hadde også det nest lengste hoppet i konkurransen som hun vant foran sin argeste konkurrent Oda Onstad Utsi fra Fagernes.

Ida Landgraff hadde på forhånd den nest beste tiden på 800m i eldste jenteklasse, og hun tok da også sølvmedaljen etter Liv-Miriam Nordtømme fra Steinkjer. Idas tid ble 2,13,81. Neste helg er det 800m under NM på Bislett for Ida før hun i midten av august setter kursen mot Texas og et års studier og trening "over there".

Øystein Kværner-Svendsen og Doffen Slettebøe deltok på 800m, men måtte dessverre ta til takke med plasseringer lengre bak.

LØRDAG:

Første par ut blant Tyrving-utøverne var Christina Vukicevic (19) og Christine Lia (18). De løp begge greit på 100m hekk og ikke overraskende kvalifiserte de seg til mordagens finale. Tidene ble henholdsvis 13,79 og 14,47. Christina hadde beste i tid i forsøket, mens Christines tid holdt til den fjerde beste tiden.

200m forsøk ble arrangert på formiddagen. Therese, Tine og Yngve løp på tidene 27.64, 26,36 og 23,57 . Tine var den eneste som kvalifiserte seg for videre deltakelse. I semifinalen løp hun på 26,60 – en tid som ikke holdt til finaleplass.

Morten hoppet 12,80 i tresteg og det holdt til tredjeplass i eldste gutteklasse. Dette var vår andre medalje i mesterskapet så langt.

Anders Emil vant UM innendørs i stav, men her på Jr.NM var nok konkurransen langt sterkere. Det endte til slutt med en sjuende plass med resultatatet 3,30 som nok var i underkant av forventningene.

FREDAG:

Fredagen under jr. NM ga en gullmedalje til Ingunn Hultgreen Weltzien på 3000m i eldste jenteklasse. Ingunn løp på tiden 9,38,70 som er en klar ny personlig rekord – en forbedring på hele 23 sekunder. Gratulerer med gullet!

Marte Holter stilte opp på 400m, men måtte dessverre allerede etter 20 m bryte pga dårlig rygg. Hennes mesterskap er nå over i og med at hun har fått løpeforbund inntil ryggen bedrer seg. Marte hadde også en dårlig oppladning til mesterskapet i og med at hennes koffert ble stjålet på veien ut til hotellet. Så jr.NM og Bergen er tydeligvis ikke noe lykkested for uheldige Marte.

Christian Linnerud løp inn til ny personlig rekord i sitt forsøksheat på 400m med tiden 52,44 – det var en rekordforbedring på 31 hundredeler. Tiden kvalifiserte til finaleplass, og i finalen ble han nr. syv på tiden 52,82.

På 100m var det totalt fire Tyrving-utøvere i aksjon. Tine Teigene Dalen (16) og Therese Bache (15) løp på henholdsvis 12,94 og 13,18. Tine gikk videre til semifinalen. Der løp hun på 13,12 og gikk med det resultatet ikke til finale. Anders Emil Edwinson (16) og Yngve Nordbø (18) løp på henholdsvis 12,60 og 11,66. Yngve gikk videre til semifinalen hvor han løp på 11,83. Tiden holdt dessverre ikke til finaleplass.

Ida Landgraff (20) løp 400m på tiden 59,11 og ble nr. fem i eldste jenteklasse.

I lengde var det Morten Haave (20) og Therese som representerte Tyrving. Morten hoppet 6.19 – årsbeste og ikke altfor langt unna personlig rekord. Morten ble nr. fem i eldste gutteklasse. Thereses hovedmål med lengdedeltakelsen var å klare kvalik-kravet til deltakelse på lengde i UM. Hennes resultat ble 4,41 – og UM-kravet ble ikke oppnådd.