Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrving mot nye mesterskapshøyder!


NFIF justerer i disse dager kravene til deltagelse i NM, junior-NM og UM for 2007. Kravene er redusert i en del øvelser for senior, relatvit uendret for junior, men noe skjerpet i UM for jenter når det gjelder de relativt nye øvelsene slegge og stav. Det blir også anledning til å benytte løpsresultater på innendørs rundbane med tanke på UM.

Endringene har gitt oss noen flere kvalifiserte til enkelte mesterskapene, blant annet er Lissie Mo kvalifisert til NM igjen etter en nedjustering av lengdekravet. I tillegg har Katarina og Jonas Mögenburg begge klart det opprinnelig NM-kravet i vinter, slik at vi nå har hele 14 kvalifiserte til NM i Askim. I tillegg er nå Magne Skovli oppe og vaker i Gjønneshallen og Stig Vervik Ellingsen er vel snart på bena. Kanskje dette kan inspirere ytterligere noen til å kjempe for NM-kvalifisering!

Med tanke på juniormesterskapet I Tønsberg, har vi nå 20 kvalifiserte. Det er en rekke andre utøvere som kan klare kravene her - ikke minst i spyd for KJ19 hvor kravet på 31 meter burde kunne nåes av flere. Det er optimistisk, men ikke helt urealistisk å tro at vi kan komme opp i 30 kvalifiserte til junior-NM hvis alle aktuelle kandidater trener godt fremover og holder seg skadefrie!

Til UM har Carl Blydt, Peder Holm og Eirik Reehorst kvalifisert seg i løpet av innendørssesongen slik at vi allerede har satt ny klubbrekord i antall UM-kvalifiserte - 40 per i dag - én mer enn i fjor. Det er mange kandidater klare til kamp for å oppnå kravet i én eller flere øvelser. Blant mellomdistanseløperne for jenter er det avgjort noen som er på gang og under Bamselekene så vi nye utøvere med stø kurs for UM i Kristiansand dersom de vil satse på friidrett. Dessuten er det flere av dem som har vært med i lang tid som ligger like bak kravene, og sikkert vil løfte seg tilstrekkelig til å bli med. I tillegg må vi jobbe med å få flere skiløpere til å prøve seg på sommerføre. Kan vi klare 50 til UM hvis vi får tak i en håndfull skiløpere?

Vi kommer til å hylle alle nye mesterskapskvalifiserte på hjemmesiden efterhvert som utendørssesongen skrider frem! Klikk her for å se hvem som pr. mars er kvalifiserte for mesterskapene.

(26.03.2007)


!