Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Topp trenere til Tyrving


Friidrettsgruppen i Tyrving har fått to tidligere toppidrettsutøvere som trenere. Begge kan vise til lange merittlister i norsk friidrett de siste årene. Quincy Douglas hadde vunnet over 30 norgesmesterskap i langsprint og stafett da han la opp i august. Han har også norgesrekorden på favorittdistansen 400 meter med 46.11. Lena Solli Reimann har også en rekke norgesmesterskap og holder fortsatt norgesrekorden på 100 m hekk med 12.94.

Dream team

- Dette er to nye spennende trenere som gjør at vi nå har et flott trenerteam med supre trenere på alle nivåer, i alle grener og kan ha tilbud til utøverne hele seks ganger i uka. Det er det ikke mange klubber som kan, sier en entusiastisk Jo Nesse, idrettslig ansvarlig i Tyrving.

Fortsatt rekorden

Lena Solli Reiman (38) bor på Haslum med to barn og en ektemann, Alain, som er tidligere toppsprinter og OL-deltager fra Sveits. I tillegg til å være hekketrener for aldersgruppene 12 +, skal hun også etter nyttår være elitekoordinator i friidrettsgruppa og leder for en arbeidsgruppe som skal se på hvordan Tyrving kan bli bedre på toppidrett. - Lena var tiltenkt rollen som hekketrener for de over 12 år, men da Petar Vukicevic ikke ønsket å forlenge kontrakten med Tyrving tidligere i høst, tok hun heldigvis utfordringen på strak arm og fikk flere oppgaver i klubben, sier Jo Nesse.

Bodd i Sveits

- Det er kjempespennende å komme tilbake til friidretten igjen og for en entusiastisk gjeng!, sier Lena, som er trener i Gjønneshallen hver mandag og onsdag. – Det er morsomt med alle de ivrige unge utøverne som helst vil løpe hekk hele tiden på trening. Men vi skal nok få inn en del drill og styrketrening også, forsikrer Lena. Selv måtte hun legge opp da hun var på topp i 1996 på grunn av en ryggskade. Lena har bodd seks år i Sveits, og det var der hun virkelig slo igjennom. – Jeg hadde en klubb i Sveits og en i Norge, men deltok for Norge. Det førte til at hun har vært Norgesmester fire ganger utendørs og flere ganger innendørs. – Høydepunktet i karrieren var den første norgesrekorden jeg tok under NM på Lillehammer i 1995 på 13.02 (fremdeles mesterskapsrekord), persen i 1996 da jeg satte gjeldende norsk rekord med 12.94 og kvalifiserte meg til OL, og ikke minst selve OL i Atlanta, sier Lena Solli Reimann.

Ny ressurs på trening

Da sprinteren Quincy Douglas la opp i august hadde han tenkt å ta pause fra friidretten en god stund. Men slik ble det ikke. - Jeg klarte ikke å si nei da tilbudet fra Tyrving kom. Friidretten har gitt meg så mye. Den har formet hele personligheten min og jeg vil gjerne være med å gi noe tilbake, sier 32-åringen, som begynte sin karriere som 17-åring etter inspirasjon fra broren Atle Douglas, som lenge var i verdenstoppen på 800 meter (1:43.69 – en av de siste som slo verdensrekordholder Wilson Kipketer). Etter bare fire-fem år med trening fikk Quincy sin første Norgesrekord på 400 m og har etter det fått ni NM gull utendørs og 20 NM gull i stafett.



Utøvere trenger styrke

Hver mandag skal han å ha to timer ressurstrening med utøvere fra 94 + i Gjønneshallen. Quincy er opptatt av at treningen skal være morsom og variert. – Da går det også lettere selv om treningen er hard. Alt for mange friidrettsutøvere legger for liten vekt på styrking av rygg og magemuskler, spenst og annen basistrening. Dette er noe jeg virkelig brenner for og har hatt god erfaring med i min karriere, blant annet i forhold til lite skader, sier Quincy, som snart bosetter seg på Nesodden med samboer og barm. Når han ikke er i Gjønneshallen, jobber han i Oslo fengsel og utdanner seg til å bli fengselsbetjent. – Det har vært veldig moro å møte disse flotte, motiverte ungdommene i Tyrving og jeg er imponert over at mange er så teknisk gode. Nå håper jeg å hjelpe dem til å bli enda bedre, avslutter Quincy Douglas.

(31.10.2007)

   

!