Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

UM dag 1: 1 gull, 2 bronse


Første dag av Ungdomsmesterskapet (UM) innendørs er gjennomført. Tre Tyrving-utøvere var i aksjon i dag, og tre medaljer fikk klubben!

På fredagen gikk bare øvelsene tresteg og 60 meter hekk.

Det beste resultatet, og Tyrvings første gullmedalje så langt, kom ved Mia Haave i tresteg, som vant klassen jenter 18/19 år med et hopp på 12,83 meter. Et resultat hun var fornøyd med på det harde gulvet i Drammenshallen - noen satsplanke fantes der heller ikke! Mia hadde også hopp på 12,77 og 12,76 meter. De tre beste hoppene kom mot slutten av konkurransen, og Mia mente at neste gang må hun komme enda bedre ut fra begynnelsen. Men seieren var aldri i fare. Vi kan ta med at resultatet er det beste i Norge i år (også inkludert voksne kvinner), bedre enn det beste innendørs-resultatet i fjor (som også tilhørte Mia), og det nest beste i Norge sia 2003 (innendørs), bare slått av Mias eget 13,14-hopp i 2005.

Tresteg hoppa også broren Morten Haave, i klassen menn junior (20-22 år). Med spinkelt treningsgrunnlag i øvelsen blei det likevel bronse med et bestehopp på 12,88 meter. Det lengste hoppet blei ikke godkjent på grunn av et overtråkk på "satsplanken" (som altså var intet mindre enn en strimmel med teip på det harde gulvet).

Noe bedre gikk det i 60 meter hekk, med hekkehøyde 1,07 meter, der Morten gjorde sitt debutløp. Tida 9,17 sekunder sier kanskje ikke så mye for leseren, men den ga dagens andre bronsemedalje bare 0,04 sekund bak sølvmedaljør Hans Erik Bragstad Vist, for noen kjent som junior-landslagsutøver på 400 meter hekk. Det blir nok mer hekketrening framover.

Hekk løp også 16-åringen Karin Busch. Tida 9,71 i forsøksløpet ga finaleplass, som sjuende beste tid (av 8 finaleplasser). I finalen kom hun én plass høyere, 6.plass med tida 9,51 sek. Hun ga ikke akkurat uttrykk av å være fornøyd med det, men: På statistikken er hun oppført med 9,62 sekunder som årsbeste. I fjor var hun registrert med 9,92, så kan leseren selv bedømme om 9,51 høres bra ut. Det synes i hvert fall undertegnede. Kanskje Karin veit at hun har mer inne - da er det jo bare å glede seg til neste hekkekonkurranse. For ikke å snakke om høydekonkurransen, som går på søndag.

Her er den komplette resultatlista fra første dag.

Her er internettsida for UM.

Følg med, det kommer mer de neste dagene! Kanskje noen bilder hvis vi er heldige?

(01.02.2008)


!