Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

UM dag 2: 3 gull, 1 sølv, 2 bronse

Mellomdistansegruppa var nærmest ustoppelig i sin jakt på medaljer lørdag.

I årsklassen jenter 15 år deltok utøverne i sitt første UM. Johanna Gateman sørga for å bli årsklassens første mester på 800 meter, da hun vant løpet med tida 2.35,48 minutter. Det første innendørs-UM var det også for Nora og Mari Eldjarn Borgersen. Da mesterskapet gikk i fjor hadde de nemlig ikke begynt med friidrett. Nå gikk, eller løp, de like godt hen og tok sølv- og bronsemedaljene. Nora fikk tida 2.21,58 og Mari fikk 2.25,80. Veldig fint med to søstre på samme seierspall; det spørs hvor ofte det har skjedd.

Tyrving hadde imidlertid ikke forsynt seg ferdig av 800 meter-medaljene. Jonas Legernes tok med tida 2.02,95 gull i klassen gutter 17 år, noe som var en spennende affære i og med marginen ned til sølvplass var 0,01 sekund. Akkurat det samme skjedde med Marte Holter i jenter 18/19-klassen - med den ekstra bonus at løperen hun slo var fra Asker (naboklubben). Enda flere medaljer kunne det blitt, nærmere bestemt ved Peder Holm, 16 år, men han fikk 4. plass med tida 2.07,91 - 0,45 sekund bak bronsen.

4. plass fikk også 19-åringen Heidi Hessan Næss, men det var i 60 meter som tok mye tid lørdag med forsøksheat, semifinaler og finaler. Heidi løp på ny personlig rekord 7,90 sekunder både i semifinalen og i finalen. Et fint resultat for sprinteren som kom under 8 sekunder for første gang i år. En rekke andre utøvere deltok i 60 meter, i diverse årsklasser, men uten å komme til finaleløpet. Jeg er redd det vil føre for langt å nevne alle her. Det samme gjelder lengde for jenter, der vi kan nevne de beste plasseringene som kom ved Mia Haave (4.plass i jenter 18/19) og Kaja Hellan (7.plass i jenter 16).

I de tekniske øvelsene for gutter gjorde Jonas Mögenburg seg bemerka. Den egentlige tikjemperen deltok blant anna i høyde for gutter 18/19 år, der han endte opp på 1,86 meter og delt bronse. Personlig rekord er 1,88. Enda bedre blir det sannsynligvis i lengdekonkurransen på søndag, så følg med. Jonas var også med i stav, og blei nummer fem. På plassen foran kom Anders Emil Edwinson, som klarte 3,42 meter. En nedgang fra 3,77 i fjor høst, men det står visstnok i stil med mengden trening... Det skal sies er treningsforholdene for stavhopp er nærmest ikke-eksisterende. Men AEs potensial for større høyder er i høyeste grad eksisterende.

Men det blei altså fire 4.plasser på Tyrving denne dagen, i tillegg til seks medaljer. Her er alle lørdagens resultater.