Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

UM dag 3: 1 gull, 4 sølv

Mange sølvmedaljer på siste dag av innendørs-UM.

Som nevnt de forrige dagene, hadde det en del forhåpninger til medaljer på søndagen. Programmet inneholdt en del øvelser med sterke Tyrving-deltagere.

Den beste prestasjonen kom nok ved 17-årige Katarina Mögenburg, som vant høydekonkurransen med 1,73 meter. Det var en forbedring av personlig rekord (satt utendørs) med 1 cm, og det nest beste høydehoppet (for kvinner) i mesterskapet. Konkurrentene forsvant på høyden 1,67, men Katarina måtte ha tre forsøk for å klare denne høyden, så spenning i konkurransen var det. I årsklassen under tok Karin Busch delt sølv med 1,51 meter. Hele fem stykker fikk det resultatet, og Karin var altså best av disse. Vinneren hoppa 1,56 meter. Karin hoppa 1,60 tre uker tidligere.

Vi så også fram til lengdekonkurransen med Jonas Mögenburg, den ett år eldre broren til Katarina. I tredje omgang fikk han opp et hopp på 6,78 meter, som ga ledelsen i konkurransen. I neste omgang hoppa imidlertid en konkurrent 6,82. Ingen av dem klarte å forbedre seg i de siste omgangene, og dermed endte Jonas på sølvplass. Det var den andre medaljen i mesterskapet for den egentlige tikjemperen. En annen som deltok i sin "sekundære" grein var Tyrvings nye medlem, diskoskasteren Fredrik Amundgård som deltok i kulestøt. Styrken holdt til et støt på 15,24 meter, med 6-kilos-kula, som ga sølvmedalje i gutter 18/19-klassen.

Dagens siste sølvmedalje kom ved Mari Hauge i 1500 meter. Hun var 4 sekunder bak gullet. Blant mellomdistanseløperne som tok så mange medaljer på lørdag, da i 800 meter, var Mari den eneste som stilte opp på 1500 meter. Dette betød blant annet at Jonas Legernes lot være å forsvare gullmedaljen han tok i fjor. Ellers kunne noen bokstavelig talt gått inn til medalje i klassen kvinner junior, der bare en deltager stilte opp. I gutter 16 fulllførte bare to deltagere.

Av andre plasseringer blant topp 8 finner vi Elly Nesse, nummer fire i stav jenter 17, og Eirik Reehorst, nummer sju i lengde gutter 16. Som på lørdag deltok det dessuten mange utøvere i andre øvelser, som lengde og sprint - søndagens sprintøvelse var 100 meter, men ingen kom til finalen. Det blei riktignok satt et par personlige rekorder. På grunn av baneforholdene blei det ikke arrangert 200 meter, heller ikke stafetter.