Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Nadderud stadion – snart en saga blott!


Så kom altså nyheten som mange av oss har fryktet, men likevel ikke orket å tenke på: Nadderud stadion vil i løpet av de nærmeste årene bli jevnet med jorden! I praksis innebærer det for Tyrving at all friidrettstrening og stevner må finne sted på en annen bane, dette er en tragedie!!! Det foreligger kun planer om riving av stadion, ingen planer om ny stadion noe annet sted i Bærum.

Enstemming kommunestyreavgjørelse

Det var i sitt møte mandag kveld at kommunestyret i Bærum Kommune vedtok riving av stadion. Årsaken er at administrasjonen i kommunen mener at Nadderud stadion i fremtiden vil være et pengesluk – med store kostnader forbundet med vedlikehold og rehabilitering. Det vil ikke lenger være noen inntekter fra billettsalg i og med at Stabæk fra 2009 flytter sine eliteseriekamper til Fornebu Arena. Gevinsten som ligger i at adskillige titalls barn hver dag gjennom hele uken fra april til oktober, har denne stadion som sin hovedarena synes ikke å telle i denne sammenheng. Nok en gang ser man at økonomiske hensyn går foran barn og ungdoms behov og aktiviteter.

Tidsplan

Ifølge ansatte i Natur og Idrettsforvaltningen i Bærum Kommune, er det ikke fastsatt noe endelig tidspunkt for når rivingen skal starte, men slik planene ser ut i dag må man anta at fra og med 2010 vil det ikke lenger være friidrettsstadion på Nadderud. Det innebærer også at den planlagte rehabiliteringen av banen som var bebudet å skulle skje sommeren 2009 i sin helhet bortfaller.

Tyrvinglekene for 60. gang

Tyrvinglekene vil i 2009 bli arrangert for 60. gang i det som etter all sannsynlighet også vil være siste gang dette tradisjonsrike stevnet finner sted. De to siste årene har Tyrvinglekene vært landets største friidrettsstevne med 1700 deltakere i 2007. En tragedie for norsk friidrett at et så tradisjonsrikt stevne forsvinner – i tillegg til den tragedien det selvsagt er for Tyrvings utøvere, tordner friidrettspresident Svein Arne Hansen som lover å gi Tyrving full støtte i kampen for å beholde stadion.

Idretten overkjørt

Tyrvings friidrettsgruppe startet sine aktiviteter for nesten 90 år – og alt tyder på friidrettsgruppen vil bli nedlagt når stadion forsvinner. Jo Nesse som er idrettslig ansvarlig i Tyrving, er mildt sagt i harnisk over avgjørelsen, og lover å ta i bruk sterke midler for å stoppe rivingen. Det er en tragisk avgjørelse for idretten i Bærum – ikke bare for friidretten - at kommunestyret har vedtatt denne beslutningen, det viser klart hvor langt fra det virkelige liv de folkevalgte befinner seg, uttaler en meget opprørt Jo til Tyrving-Nett. Bærum Idrettsråd støtter Jo og Tyrving fullt ut, og presiserer at de ikke hadde kjennskap til saken, og at en så viktig avgjørelse skulle bli vedtatt uten at idretten ble orientert og informert. Også Bærum Idrettsråd føler seg fullstendig neglisjert og overkjørt av administrasjonen og de folkevalgte.

Hva med Tyrvings friidrettsutøvere?

Friidrettstreningen fortsetter som før i 2008 og 2009. I denne perioden skal utøverne få det aller beste tilbudet gjennom høyt skolerte trenere og derav godt treningstilbud. Tyrving skal fortsette å markere seg i friidretts-Norge. Fra 2010 vil imidlertid situasjonen bli en annen. Siden denne saken er så ny, har friidrettsstyret ikke fått tid til å diskutere hvordan man skal forholde seg i forhold til utøverne, uttaler friidrettsleder i Tyrving Helge Steen-Johnsen, som umiddelbart har innkalt til ekstraordinært styremøte i friidrettsgruppen og i IL Tyrvings Hovedstyre. Nå skal de folkevalgte virkelig få føle hvilken makt og tradisjon det ligger i Tyrving som siden 1922 har vært en av kommunens mest velrenomerte idrettsklubber, uttaler en opprørt styreleder.

Kjøp deg tomt på Nadderud

Når stadion rives, vil områdene bli omregulert fra idrett til boliger. Bærum Kommune som er tomteeier, vil sette i gang reguleringsarbeidet umiddelbart slik at tomtesalget kan starte senest medio 2009. I kommunen antar man tomtene vil være lette å selge med kort avstand til Bekkestua sentrum og nærhet til markaområdene. Det forventes derfor en meget høy kvaderatmeterpris på tomtene, noe som igjen vil gi store inntekter til Bærum Kommune.

Appeller til kommunen om å endre avgjørelsen

Det er aldri for sent, men det haster. Denne saken vedrører så mange av oss, vårt grunnlag som friidrettsgruppe og våre utøvere. Her må vi alle gjøre det vi kan for å påvirke en endring av avgjørelsen. Send derfor umiddelbart mail til Bærum Kommune og fortell hva DU mener om denne saken. Mailadressen ser du ved å klikke her.

(01.04.2008)

   

!