Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

To norgesrekorder og 12 nye klubbrekorder på fem dager!


Det har vært fantastiske maidager for Tyrvings friidrettsgruppe. Ikke bare
har vi fått to nye norgesrekorder for junior og en skikkelig jubeldag under
Holmenkollstafetten - vi har også fått tolv nye klubbrekorder de siste fem
dagene! Høyest rager selvsagt Mia Haave med 13.36 i tresteg i Malaga lørdag som var fire nye rekorder i ett og samme hopp - norgesrekorden for junior på 13.36 var samtidig klubbrekord i senior, KJ22, KJ19 og J18. Fredrik Amundgård kastet 58.76 i diskos (1.75kg) på NIH søndag - norsk juniorrekord og ny klubbrekord i MJ19 og G19.

I samme stevne satte Malin Pettersen en meget sterk ny sleggerekord - 37.66 med seniorslegge. Dette er ny klubbrekord for senior, KJ22, KJ19 og J16. Kanskje enda mer spennende er det at Malin nå bare er 1.34 bak NM-kravet for senior! Kanskje vi kan våge å tro på den første sleggekasteren i NM fra Tyrving i moderne tid?
Under vårt eget stevne på Nadderud onsdag ble det fin ny klubbrekord i G15 av Petter Skattebøl, som kastet 37.56 med 600g spyd. Oppsiktvekkende innsats av Petter som er veldig fersk som spydkaster, men likevel var under 1.5meter fra UM-kravet! I denne øvelsen var dessuten storebror Lars Skattebøl og Per Johan Edwinsson så tett oppunder 40 meter at vi værer UM-deltagelse også for disse to!

Efter to sleggerekorder satte Ida Nesse denne gang rekord i favorittøvelsen spyd med 34.61 i J16 under onsdagens stevne. Spydjenetene viste ellers fin bredde med fem kastere over 30 meter. Ekstra gøy var det at Alette Christensen var over 30 meter for første gang og bare en drøy halvmeter bak kravet til junior-NM.
Det var også mye god hekkeløping under stevnet onsdag og vi venter spent på om vi får rekorder her slik vi hadde flere ganger under innendørssesongen.
Til sammen kan vi dermed notere 17 klubbrekorder utendørs allerede 11. mai. Det blir spennende å se hvor dette ender!

(13.05.2008)


!