Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Malin klar for NM, Alette og Morten til JNM og tre nye gutter til UM!


Det har vært hektiske dager i Tyrvingfriidretten og vi har slett ikke rukket å fortelle om alle rekorder og kvalifiseringsbragder. Her kommer en oppdatering på hvem som er kvalifisert til mesterskapene, mens det på annet sted på hjemmesiden kommer en oppdatering om stoda for klubbrekordene.

Den store nyheten på mesterskapsfronten er selvsagt at Malin Pettersen (16) klarte kravet til senior-NM i slegge. Hun rasket med seg fire klubbkorder i en jafs da hun kastet 39.94 under Tyrvinglekene. Her er det bare å kvittere ut billett til Trondheim for helgen 18.-20. juli. Vi er usikre på når vi sist hadde med en kaster i senior-NM, men tror vi må nesten 20 år tilbake til Yngvild Mürers og Anne Marte Bakkens glansdager. I år kan vi ha med tre kastere – Malin, Fredrik Amundgård og Trond Ulleberg!

Under kaststevnet på Nadderud i slutten av mai kvalifiserte Alette Christensen (17) seg til junior-NM. Dermed har Tyrving hele syv kvinnelige spydkastere kvalifisert til JNM! I tillegg er selvsagt Malin og Fredrik klare og det kan se ut som vi har muligheten for et par gutter i spyd i tillegg. Med andre ord – kasterne stormer frem!

En annen utøver som kan peile seg inn på Stavanger i august, er Morten Haave som debuterte med stil på 110 meter hekk under Tyrvinglekene og løp inn på 16.68 – 31/100 under kravet til JNM i U23. Morten har med andre ord rukket å trene litt mellom eksamenslesing, lokalpolitikk, skriverier på tyrving.no og friidrett.no og statistikkføring for NFIF!

Vi tar også med at allsidige Karin Busch nå har kvalifisert seg til JNM også på 100 meter og i lengde og bare var litt for mye medvind fra å klare kravet på 200. Katarina Mögenburg derimot, klarte dette siste med fine 26.75 på Tyrvinglekene. Johanna Gateman og Mari Eldjarn Borgersen var også bare et vindpust fra Stavangertur.

Vi skal heller ikke glemme Ester Kate Jansson som bare mangler 10 centimeter i tresteg og Kaja Hellan i lengde som også må kunne tro på reise vestover! Katinka Ranberg og Johanna Gateman burde også kunne kvalifisere seg på 800 meter.

Blant gutta klarte Pål Idar Christiansen kravene både på 100 meter og på 400 meter og har virkelig fått sprintfart i kroppen denne sesongen! Blant gutta får vi dessuten håpe at Frederik Jahr finner seg et stevne med høyde og tresteg før fristen går ut. Vi får også håpe at et par av mellomdistansegutta og kanskje Espen Weltzien gjør nye forsøk på kravene. Eirik Reehorst er heller ikke langt fra kravet på 100 meter.

UM-troppen øker også – gledelig nok med tre gutter i løpet av de siste ukene. Først knallet Per Johan Edwinsson (17) til med 44.28 og nesten seks meter pers i spyd under Askerlekene. Det var tydelig at nye spydsko ga et helt annet utgangspunkt for kastingen!

Under Tyrvinglekene stormet så 15-årsguttene frem på bred front. Petter Røed Gulliksen og Sigurd Tenold Fridthun er klare for 2000 meter i Sigdal siste helg i august. I helgen klarte Petter dessuten kravet på 800 med flotte 2:09.78! Anders Televik måtte gi seg en runde før mål på 2000 meteren under Tyrvinglekene. Da lå han foran både Sigurd og Petter, men måtte bryte på grunn av bensmerter. Han og Eivind Drabløs klarer UM-kravet ved neste korsvei!

Andre som banker på UM-døren er Aase Marie Brown som foreløpig mangler konkurransetrening, Iver Øyen, Njål Svanes og Andreas Thuve i G16 burde også kunne nærme seg kravene, og i G15 regner vi med at Håkon Telle Bø kommer med i slegge når han bare får trent litt etter sykehusoppholdet! Michael Handeland er på bena igjen og er selvsagt kandidat på sprinten. Vi regner med at både Lars og Petter Skattebøl sikter seg inn på Sigdalstur, og så ryktes at det kommer en ny spydkaster fra familien Skoie Brustad med skumle hensikter. Velkommen skal han være! (15.06.2008)


!