Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

En av hver medalje - junior-NM dag 2


Rekordene fortsatte å falle på junior-NMs andre dag. Tyrving fikk ett gull, ett sølv og en bronse. Klikk "les mer" for å sjekke hvem.

Gullmedaljen på denne dag gikk til Mia Haave, i tresteg. Det var en spennende konkurranse med mye kvalitet. De øvrige medaljevinnerne fikk 12,78 og 12,91, noe som trolig gjør dette til det beste junior-NM i tresteg gjennom tidene. Tross et historisk godt nivå på konkurrentene var Mias seier ikke direkte trua. Hun satte tonen med 12,80 i første omgang, og fikk så opp 13,04. Etter to døde hopp fulgte ett på 13,11 - personlig rekord på norsk jord, samt mesterskapsrekord (hun slo sin egen)!

Dagens andre, store navn var Jonas Mögenburg. Mangekjemperen deltok i en håndfull øvelser, og fikk mye ut av det. I lengdekonkurransen - øvelsen der han tok gull i senior-VM - lå han på tredjeplass etter tre hopp. I fjerde omgang fikk han opp 6,92 meter, og i neste hopp økte han med fem centimeter. I siste omgang fikk han et dødt hopp, og måtte se Sindre Rørvik hoppe 7,15 og gå forbi. Sølv fikk Jonas altså.

Ikke lenge etter var det klart for finale på 400 meter. Her tok Jonas sin andre medalje for dagen, med personlig rekord 49,84! Sølvmedaljen gikk på 49,50, mens det var adskillig mer spennende bakover da Jonas slo han som fikk fjerdeplass med bare 0,01 sekund!

Flere finaleplasseringer var det ikke.

Alle resultatene.

Budstikka skriver forresten noe fra fredagen.

(11.08.2008)


!