Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

La stormløpet på mesterskapskravene starte!


Tyrving har de siste årene kunne stille de største, og til dels beste, troppene til mesterskapene i de aldersbestemte klassene. Vi tror denne trenden vil holde seg også i 2009. Nedenfor har jeg skrevet noen kommentarer om situasjonen foran de aktuelle mesterskapene og du kan slå opp en full oversikt over hvilke av våre utøvere som foreløpig er kvalfisert til de ulike nasjonale mesterskapene. Til dere som ikke har klart kravene ennå - sett i gang med hardtrening og konkurranser - vi skal ha med mange flere i både NM, junior-NM og UM enn de som har klart kravene allerede. Det er åtte til ni måneder å gjøre det på - start oppkjøringen allerede i kveld!

Internasjonale seniormesterskap

Kravene her er gjennomgående i tøffeste laget for våre utøvere foreløpig, men Mia Haave kan klare 13.45 i tresteg som er kravet til EM innendørs i Torino. Utendørs må hun eventuelt strekke seg til 14.00 for å komme til VM i Berlin, mens Fredrik Amundgård må kaste 62.50 i diskos. Det blir sannsynligvis nok et år for tidlig for begge to.

Internasjonale juniormesterskap

Både Mia og Fredrik har allerede klart kravene til neste års mesterskap i sin klasse - U20 for Mia og U23 for Fredrik. Vi har et lønnlig håp om at både Katarina og Jonas Mögenburg kan kvalifisere seg til EM i U20 som går i Novi Sad i Serbia. Katarina må klare 1.79 i høyde og Jonas 7.40 i lengde eller 7000 poeng i 10-kamp. Vi krysser fingerne for tre deltagere i Novi Sad!

NM

Foreløpig er det ni utøvere som er klare for NM på Lillehammer - se vedlagte liste. Det kan komme flere tyrvingutøvere på deltagerlisten her - både i løp, hopp og kast. Morten Haave og Camilla Nordby ligger nærmest i øyeblikket, mens Ida Landgraff er selvskreven hvis hun er skadefri. 12 kvalifiserte synes å være et realististisk mål, selv om vi vet om minst to utøvere til som har NM-kravet på agendaen… To gull, en sølv og to bronse klarte Tyrving i 2008 - det beste siden 1969! La oss håpe på et dakapo i 2009.

Junior-NM

24 utøvere(se liste) har allerede kvalifisert seg til NM i Bodø og en rekke andre er tett på kravene. Ivar Landgraff er en opplagt kandidat og på mellomdistanse for jenter burde det bli et helt stafettlag som kvalifiserer seg. Muligheten for ytterligere utøvere i både løp, hopp og kast er god. Skal vi tro at 30 kvalifiserte er innen rekkevidde? I år var vi beste klubb i U20 - la oss forsøke å forsvare den posisjonen i 2009, selv om vi må klare oss uten dobbeltvinner Fredrik og raske Heidi Hessan Næss som begge rykker opp i eldste klasse!

UM

Ungdomsmesterskapet går på Nadderud i år - et Nadderud som skal få en real oppgradering i sommer. Det største antall kvalifiserte vi har hatt noen gang, var for to år siden med 46. Det er trolig det største antallet noen klubb har hatt til UM. Men i år tror jeg faktisk vi kan øke ytterligere eftersom vi allerede har 42 som er kvalifisert! Vi burde fint kunne få med en god del flere og bør dessuten benytte anledningen til å få i gang noen av dem som ikke har vært med så mye i det siste. Her går det en oppfordring til de aktive om å bidra til å få i gang talenter som har deltatt lite de siste årene. 50 kvalifiserte er et realistisk mål, ikke minst hvis de som foreløpig ikke er kvalifisert studerer kravene og snakker med trener eller med meg om hvor det kan være mulig å klare kravene. I år var vi maksimalt uheldige under UM og mistet flere opplagte medaljer på grunn av skader og uhell. Likevel var vi bare fire poeng fra å være beste klubb. På Nadderud i august skal vi gjeninnta førsteplassen som vi lånte bort til Sandnes i sommer!

Det er med andre ord bare for økonomiansvarlig å begynne å hamstre penger - vi skal ha mange med der de viktigste slagene står i 2009!

(30.12.2008)

Vedlagte filer


!