Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Katarina mot nye høyder!


Under Nordrheinmesterskapet i Leverkusen lørdag fikk vi bekreftelsen på at en ny tyrvingutøver er på vei mot internasjonalt juniornivå. Katarina Mögenburg var tilbake på gamle hjemtrakter da hun forbedret persen i høyde med hele fem centimeter til flotte 1.78. Resultatet er bare en centimeter bak kravet til junior-EM som går i Novi Sad i Serbia i juli. Katarina tok den gamle persen på 1.73 og dessuten 1.76 i første forsøk, mens den nye persen ble oppnådd i annet forsøk på 1.78.

Skal vi tro at Mia Haaves fenomenale klubbrekord innendørs på 1.80 kan stå for fall allerede i vinter? Mia på sin side hoppet 12,68 i tresteg i Stangehallen lørdag og er på vei mot god form. Kanskje kan hun true sin egen norske juniorrekord innendørs på 13.14 utover i sesongen.

Ellers tar vi med at Fredrik Amundgård viser utrolig styrke på treningen for tiden. Nylig kastet han seniorkulen (7.26kg) utrolige 19.22 i såkalt "Liakov" - en vanlig testøvelse for seniorutøvere der man kaster kulen bakover over hodet. Han har allerede forbedret seg fra 16.05 i fjor. Vi kan nsten ikke vente på at diskoskastingen skal komme i gang!
(20.01.2009)

   

!