Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Ny styreleder i Tyrving


På årsmøte i Tyrving forrige uke ble det valgt nytt styre og ny styreleder i friidrettsgruppa i Tyrving. Helge Steen-Johnsen forlot ledervervet etter ett år, og inn kommer Einar Drabløs. Klikk på "les mer" for å bli litt bedre kjent med den nye styrelederen.

Einar Drabløs var i 2008 nestleder i styret, og rykka opp da ny leder skulle velges. Men sjansen for at han skulle havne i friidretten var kanskje ikke så stor i utgangspunktet. Han vokste opp i Nedre Eiker, et sted der det ikke fantes noen friidrettsaktivitet. Kommunens store sporter er bandy og fotball, og Einar hadde en kort fotballkarriere bak seg. Men hans kone Liv Koppen hadde vært mellomdistanseløper. En dag blei det til at deres eldste sønn Eivind (f.94) var med på Tyrving-trening, og han er fortsatt aktiv i dag, sammen med søstrene Ingvild (f.96) og Mari (f.98) - om noen år kommer også yngstebror inn, sier Einar. Einar har da med åra fått en ny favorittidrett, og er ofte å se på våre treningssteder. Mange vil for øvrig kjenne Liv som trener i Tyrving i dag.

Einar har ikke hatt noen trenerrolle, men har bidratt desto mer i organisasjonen. Han blei først involvert via en dugnad ved Nadderud stadion, og seinere har det blitt flere verv. Formelt har han vært "styremedlem økonomi" en stund, hvilket egentlig betyr å ha ansvaret for å skaffe sponsorer. I tillegg har han, gjennom å bli kjent med foreldre og andre i og rundt Tyrving, bidratt til å rekruttere folk til diverse utvalg og komiteer - organisasjonsbygging altså. Støtteapparatet er hyggelig å delta i, ifølge Einar, både på grunn av det å bli kjent med folk i seg selv, og også fordi det er en fin måte for innflyttere (som Bærum jo har mange av) å ta del i et lokalt miljø.

Dette er også hjørnesteinen i Einars tenkning om selve friidretten. Klarer man å bygge et godt miljø slår det bra ut både ved at man får med et støtteapparat, og flere utøvere. Tyrving er vel den største breddeklubben i Norge, og dét er viktig, da en stor bredde gir en topp som er deretter. Får man med mange utøvere fra starten av vil det alltids finnes mange talenter i klubben, og kombinert med god økonomi og satsing vil det ut av dette naturlig vokse eliteutøvere, resonnerer Einar.

"Til daglig" jobber Einar Drabløs i Aker Solutions, og er ellers interessert i å lese historie. Men nå som hele familien er involvert i Tyrving friidrett, kommer altså mye av hans oppmerksomhet friidrettsklubben til gode.

(30.01.2009)

Den nyvalgte leder på årsmøtet 2009. Den nyvalgte leder på årsmøtet 2009.

!