Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

NM innendørs: deltagerlister klare


Ja, som det står i overskriften er deltagerlister for NM innendørs klare. Her følger noen ord om Tyrvings medaljesjanser i mesterskapet, og utøverne vi har med.

Mia Haave

Mia Haave er påmeldt i to øvelser: tresteg og lengde uten tilløp (sistnevnte i juniorklassen). I tresteg er hun den eneste i Norge som har hoppa over 13 meter i år. Hennes eneste reelle konkurrent blant de påmeldte er Oda Utsi Onstad, som hadde 13,00 utendørs i 2008 og 12,62 inne. En tsjekkisk statsborger er med, hun bor i Norge og har samme trener som Mia - jeg ville anta at hun kan det å hoppe, men ikke når helt opp mot 13 meter. Uansett kan hun, som utlending, ikke ta medalje i mesterskapet. Når det gjelder lengde uten tilløp er det desto hardere konkurranse her. Mia pleier å være hvassere enn de andre konkurrentene, unntatt Oda som ligger rundt 2,80. Det blir dog spennende å se hva en annen konkurrent får til, nemlig:

Katarina Mögenburg

Det er altså to fra Tyrving med i lengde uten tilløp. Hva Katarina kan få til der veit undertegnede rett og slett ikke, da hun nå skal debutere i øvelsen, men det blir sannsynligvis ganske bra. Men hovedøvelsen hennes er høyde, som arrangeres samme dag. Her blir normalt sett Kufaas (1,87) og Grindem (1,85) for sterke for Katarina (1,79), mens hun nok holder Tonje Angelsen (1,80 i fjor, 1,65 i år) bak seg i bronsekampen. Bak disse fire er nivået syltynt.

Morten Haave

En tredje medaljekandidat er Morten Haave. Hovedøvelsen hans er høyde uten tilløp, og her er det svært overraskende hvis gullet uteblir. Ingen av konkurrentene er nemlig stabile på høyder over 1,60, mens Morten kan klare høyder rundt 1,70 på en god dag. Tipset er at både sølvet og bronsen går på omtrent 1,60, mens Morten hopper en 5-10 cm høyere. I lengde uten tilløp (her for senior) blir det desto hardere. Morten får muligens over 3,20, men start"feltet" er tettpakka med medaljekandidater. Wiborg er best i Norge i år med 3,34, men undertegnedes tips er at Vetle Utsi Onstad i sin årsdebut topper dette. Han er god nok, men er muligens sliten fra å ha hatt lengdekonkurranse rett før. Eivind Stavang er en annen sterk konkurrent som er mer opptatt av andre ting (hekkeløp). Trond Erik Nilsen ligger tradisjonelt sett over 3,30, dog ikke hittil i år. Yngve Grøneng Havn, som feilaktig er oppført i juniorklassen, hadde 3,31 i fjor, men det er hefter kanskje spørsmålstegn ved stabiliteten. Et annet ubeskrevet blad sånn sett er lengde- og sprintstjerneskuddet Rune Augdal. Oppsummert: dette er en av de mest spennende og åpne konkurransene i hele NM, på linje med 60 meter for menn.

Frederik Jahr

Frederik er med i samme øvelser som Morten, men i juniorklassen. I h.u.t. bør han kjempe om gullet - han har 1,57 i oktober og 1,55 i februar, mens den eneste reelle konkurrenten Paul Redford har 1,63 i fjor og 1,55 nå. Den som klarer 1,60 vinner, tipper jeg. I lengde uten tilløp har han tilsynelatende hardere konkurranse, men merk at seniorene Havn og Augdal er feilplasserte. Michael Rosenberg er styrkeløfter, og blir nok ei hard nøtt å knekke, dog vi ikke kjenner tidligere resultater i øvelsen. Frederik vil kjempe om medalje.

Heidi Hessan Næss

Heidi er med i 60 og 200 meter. På 60 meter er hun nummer 11 i Norge i år med 7,91. Fire av de ti beste er ikke med, så her bør finaleplass være et klart mål. Medalje ser nok litt vanskelig ut, men tjuvstarter etc kan åpne for uante muligheter. Det er litt på samme måte med 200 meter, bare at her har ikke Heidi resultat i år.

Kristian Nedregård

Kristian er påmeldt både på 800, 1500 og 3000 meter. Løper han alle tre distansene? Finaleplass er kanskje innen rekkevidde.

Pål Idar Christiansen

er påmeldt i 200 meter og 400 meter. Er med primært for å sette personlige rekorder.

Johanna Gateman

Det samme gjelder Johanna Gateman, som er påmeldt på 400 meter.

Kristoffer Rødvei

Kristoffer som i sin tid som et stjerneskudd, og har en håndfull medaljer fra juniorklassen i stille lengde og stille høyde. I år debuterer han i seniorklassen. Gamle høyder i stille høyde kunne gitt ham en bronsemedalje der, men det spørs på treningsgrunnlaget, som er noe usikkert ut ifra "rapportene" - han bor for tida i Danmark.

Her er deltagerlista.

(21.02.2009)


!