Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

INTERNASJONALE TOPPER PÅ TYRVINGLEKENE


I alfabetisk rekkefølge nevner vi: Andreas Thorkildsen, Pamela Jelimo, Usain Bolt og Yelena Isinbayeva – store internasjonale friidrettsstjerner. Stjerner av denne kaliber er noe de fleste av oss kun møter via TV-skjermen, men som vi nå alle kan oppleve på årets DnB NOR Tyrvingleker! Kan du tenke deg at disse verdenssstjernene vil starte i VÅRE leker – at de vil konkurrere side om side med hundrevis av norske friidrettsungdommer denne viktige helgen i juni. Det er med stor entusiasme og spenning vi ser fram til 60. Tyrvingleker!

Som vel kjent arrangeres DnB NOR Tyrvinglekene på Nadderud 12. til 14. juni. Tyrvinglekene som var landets største og første landsdekkende friidrettsstevne ble arrangert for første gang i 1950, med andre ord så blir årets stevne 60-års jubileumsstevne. Det er mange nasjonale friidrettsutøvere som gjennom årene har deltatt i Tyrvinglekene. Den internasjonale deltakelsen har stort sett bestått av utøvere fra de nordiske land. I et jubileumsår har vi imidlertid vært utrolig heldige å få noen virkelige internasjonale friidrettsstjerner til å ta turen til Nadderud denne helgen i midten av juni. Vi anbefaler sterkt alle å ta med autografblokka – her møtes nåværende og kommende stjerner!

Det har vært arbeidet mye – og faktisk gjennom flere år – å få verdensstjerner til Nadderud. I nær t samarbeid med Norges Friidrettsforbund, Bislettalliansen og norsk næringsliv har vi altså lykkes i år. Grunnen kan være at Tyrvinglekene har fått et godt rykte også utover landets rekker. En annen grunn er samarbeidet Tyrvinglekene har hatt med Bislettalliansen de to siste årene med finaleløping i forkant av Bislett Games. Det har på mange måter vært en døråpner i denne sammenheng.

La oss presentere deltakerne litt mer – i alfabetisk rekkefølge:

ANDREAS THORKILDSEN – denne unge mannen fra Kristiansand som allerede er dobbel olympisk mester, finnes det noen større (fri)idrettsstjerne på den norske stjernehimmelen? Andreas har vært med på Tyrvinglekene tidligere – i begynnelsen av sin utrolige karriere. Hans resultat på 62,10 fra 1997 er fremdeles stevnerekord i 15-årsklassen, kanskje ikke uventet. En annen som har stevnerekord på Tyrvinglekene er nåværende toppidrettssjef Ronny Nilsen – kanskje vi får overtalt han til å stille opp mot Andreas?

PAMELA JELIMO kommer fra Kenya. Det er en ung dame – kun 20 år gammel. I olympiaden i Beijing løp Pamela 800m på 1,54,87 – og vant selvsagt øvelsen. Hennes personlige rekord er på 1,54,01 – nå er målet å se 1,53 tallet. Hvorvidt Nadderud blir arena for ny personlig rekord vet vi jo selvsagt ikke, men vi har lovet hennes manager at vi vil gjøre alt for å sette opp et sterkt felt. Fra IAAF har vi fått tillatelse til at menn kan løpe sammen med henne for å ”hjelpe” henne med å holde høy hastighet gjennom hele løpet. Norske herreløpere på 1,48-1,50 vil få tilbud om å delta i Pamelas løp, så her er det bare å fortsette hardtreningen for å oppleve denne sjansen. Heatet vil bli tatt 5. juni.

USAIN BOLT fra Jamaica – dobbel olympisk mester fra fjorårets olympiske leker i Beijing. Han har i år valgt å droppe Bislett Games, til Bislettalliansen store utilfredshet, men velger Tyrvinglekene for å være med å fremme friidrett på en særdeles positiv måte. Usain har så langt gitt beskjed om at han kun vil løpe 200m på fredagen under Tyrvinglekene. Imidlertid har han lovet både på sms og på mail at han satser på en særdeles god tid. Tyrvinglekene vil være en av hans viktigste konkurranser og avslutte hans Europa-tourne før han drar til Jamaica for å forberede seg til VM i Berlin i august. Usain reiser fra Norge lørdag kveld, men har allerede nå lovet at han stiller som premieutdeler på Nadderud fra kl. 1000 til ca. kl. 1400 lørdag. Heldige er de som får premie av Usain Bolt!

YELENA ISANBAYEVA – den sjarmerende stavhopperen fra Volgograd i Russland. Det blir høye hopp på Nadderud! Yelenas personlige rekord utendørs er 5,05 – den høyden klarte hun i Beijing under de olympiske leker i 2008. Yelena fremstår på TV som en utadvendt, smilende og seriøs friidrettsutøver. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med henne på Nadderud. Stav for kvinner avholdes fredag ettermiddag. Det gjelder å være tidlig på stadion for å sikre seg god plass i stavsvingen. Stav for kvinner kan bli en virkelig artig konkurranse. Yelena har for øvrig også kommet med en veldig hyggelig oppfordring til Tyrving-jenter som hopper stav: Torsdag 11. Juni vil hun være på Nadderud fra kl. 18 og ca. en time framover for å sjekke forholdene. Hun vil da også ta seg til å være hjelpetrener for Tyrvings stavhoppere. Bedre hjelpetrener kan man ikke få!

For å gjennomføre årets DnB NOR Tyrvingleker vil det være behov for utrolig mange dommere og funksjonærer, og disse fire verdensstjernene gjør sitt til at vi i deres øvelser må ha dommere med internasjonal erfaring. På funksjonærsiden er vi allerede i gang med å sette opp lister. Vi vet at noen av øvelsene blir mer attraktive også for funksjonærene – tenk å være premieutdeler sammen med Usain Bolt! Har du spesielle ønsker så gjelder det å se sende inn disse snarest mulig, den som svarer først får størst sjanse til å få sine ønsker oppfylt. Du svarer ved å krysse av på oppgavelisten som du kan se ved å klikke HER.

Velkommen til årets DnB NOR Tyrvingleker!

(01.04.2009)

   

!