Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

NM 09


Det blei et bra NM for Tyrving, dog uten gullmedaljer. Trykk på "les mer".

FREDAG

100 meter: Heidi Hessan Næss.

  • Nesten ingen satte årsbeste eller pers i hele konkurransen, men i tråd med forhåndstipset blei det plass i finalen på Heidi. Hun blei her nummer 6, og kan da kalle seg sjette raskeste kvinne i Norge! Det er jo kjempebra!


100 meter menn: Jonas Mögenburg.

  • 11,46, 0,06 sek bak pers og årsbeste. Oppga selv at de første 60 meterne var det beste han har gjort, før nivået så falt ned litt. Kom ikke videre, men bra innsats.


Spyd. Camilla Norbye.

  • 9. plass til slutt, noe som vel var greit da 9 av deltagerne hadde bedre årsbeste. Kasta ca.4 meter bak pers, men det må ha vært noe med det småkjølige været (selv om det kunne vært ekstremt mye verre, slik været hadde vært den uka). Andre konkurrenter var 12-13 meter bak årsbeste...!


Tresteg: Mia Haave

  • Skade gjorde at dette gullhåpet ikke fikk fullført konkurransen som hun ville.


Kule: Fredrik Amundgård

  • I tråd med forhåndstipset fikk han en "gratis" forbedring i denne øvelsen. Med det menes at han ikke har trent for kueforbedring, men i diskos som ligner til dels. Forbedringa var fra 15,38 i fjor til 16,02 nå, noe som holdt til bronsemedalje! 4 cm bak sølvet! Kanskje overraskende for mange utenfor Tyrving, men vi "visste" at han var god for det! Serien var slik:15,43 14,64 15,96 15,32 15,67 16,02


Høyde: Katarina Mögenburg

  • 1,70 var vel som forventa etter en 4-5 strake konkurranser på det resultatet. Det ga 4.plass, men hun hadde ingen riv før 1,75, så hadde hun tatt den høyden i første forsøk hadde det blitt bronse - noe hun fikk i fjor. Katarina har svært stort potensiale og får satse videre. Kanskje JR-NM eller vårt eget UM blir der det klaffer igjen.


Fredagens resultater

LØRDAG

200 meter. Heidi Hessan Næss.

  • stile ikke pga ryggvondt.


Lengde. Katarina Mögenburg.

  • stilte heller ikke pga kjenning i låret rett før start.


Slegge. Malin Pettersen.

  • Første deltager i dag etter at 5 ikke starta pga skade eller at forsøk/kval utgikk. Og det gikk jo bra, med ny personlig rekord 41,16 meter! Plassering: nummer 11, samme som hun var på årsstatistikken hvis vi trekker fra dem som ikke var med i NM.


800 meter. Kristian Nedregård.
  • Forsøket utgikk jo, så der sparte Kristian de kreftene. Tiendeplass i finalen og nesten årsbeste med 1.55,57 var bra.


Lengde menn. Jonas Mögenburg.
  • Det gikk slik forhåndstipset sa det ville gå. Vetle Utsi Onstad var best og vant med 7,60. Jonas tangerte sin pers og årsbeste, som var 7,28 - en cm lenger enn det han tok gull med i fjorårets NM. I tråd med forhåndstipset holdt hans hopp til medalje - det blei bronse etter at Lars Ytterhaug også klarte å strekke seg til nye lengder. Nå følger tysk aldersbestemt mesterskap for Jonas, deretter de norske aldersbestemte mesterskapene. Slik var hans serie: 7,28 7,11 x 7,15 7,08 6,95


Diskos. Fredrik Amundgård.

  • Helgas andre tur på pallen. Sølvmedalje er helt greit etter at Gaute Myklebust har vunnet de fleste innbyrdes konkurranser i år. Resultatet 56,23 meter - 6,10 meter bak persen - var vel ikke helt det store, men sølv er godkjent. Slik var hans serie. x 46,64 54,54 x 56,23 x


Resultater lørdag (jeg kunne ikke finne 800 m for menn)

SØNDAG

1500 meter, menn. Øystein Kværner-Svendsen og Kristian Nedregård
  • Det var få Tyrving-deltagere på søndagen, men denne 1500-meteren var en av de mer spennende for oss, i tillegg til lengde for menn. Kan først nevne Kristian som blei nummer 12 med 3.58,72. Men Øystein må nok få mer spalteplass. Ganske tidlig var han nummer 5 i løpet, og lå der en stund. Det var en tettrio et stykke foran resten av feltet, hvor Morten Velde skulle dras av Henrik Ingebrigtsen for å prøve å ta VM-kravet. I tillegg hang Einar G. Bergem seg på. Øystein hadde på forhånd bestemt seg for å glemme Veldes fart, og gjorde nok klokt i å ligge i hovedfeltet, for Bergem falt etter hvert tilbake - langt tilbake. Til slutt "sa" Velde farvel (men tok ikke VM-kravet) til Ingebrigtsen, som til tross for at han var en slags hare fullførte, og tok sølvet klart foran tredjemann. Men hvem skulle bli tredjemann? Øystein klarte å kjempe seg forbi Hans Kristian Fløystad, som hadde vært nummer 4 lenge. Dette foregikk virkelig steg for steg, sakte men sikkert på de siste 80-100 meterne. Dessverre kom Thomas Solberg Eide og karret seg foran Øystein på de siste 40. Men Øysteins tid blei 3.51,99, og med personlig rekord fikk også han en ostehøvel (!) i premie. Alle veit at han har enda mer inne når han ikke får ødelagt nesten hele juni og juli med skadeproblemer. Her er reportasje fra Kondis.


10 000 meter. Kristian Nedregård.
  • Kort tid etter 1500-meterstarten la Kristian ut på hele 10 000 meter. Tida var ikke i nærheten av årsbeste, men all heder til ham som fullførte. Statistiker Jo Nesse mente at ingen før hadde løpt disse to distansene på samme dag.


Søndagens resultater

(03.08.2009)


!