Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Euforiske NCC-leker for Tyrving


Tyrvings utøvere var i høyeste grad delaktige i at Akershus igjen vant de årlige NCC-lekene. Klubben og jeg personlig er stolt av vår uvanlig store gjeng med talenter i disse årsklassene (13 og 14 år). Når man skal beskrive følelsen man får av å lese resultatlistene, er intet annet begrep enn eufori dekkende.

Ta jenter 13. Her hadde vi før stevnet Østlandets to beste på distansen 200 meter. Den ene, Ingvild Drabløs var ikke med, men Sofie Olsholt, som er Norges nest beste, var med og tok gull. Tida blei 28,00 i kjølig vær og en ugrei motvind på 1,0. Det var over et halvt sekund foran neste jente. Sofie vant også sølvmedalje i lengde, igjen i motvind - foran klubbkamerat Ida Planke Berg. Ida tok også sølv på 60 meter hekk, hvor Tyrving også fikk nummer 5 og 6 med Ingrid Nicolaisen og Elise Janson. Ingrid tok også sølv i kule, kun 18 cm bak pers. Så har vi selvfølgelig ikke glemt Ingvild, som sparte seg til 600 meter og tok gull, 1,98 sekunder foran nummer to! Her blei Ingrid Muri nummer 4, dessverre slått på oppløpet av bronsemedaljevinneren. Også på søndagens 1500 meter blei Ingrid Muri nummer 4. Den andre Ingrid tok bronse på 200 meter hekk, mens Ida P.B. vant gull! Ida satte pers med 1,33 sekunder og Ingrid med 1,25 sekunder! Sofie er også i norgestoppen, men sparte seg. Hun vant til gjengjeld gull i både 60 meter (ny pers 8,40) og tresteg (ny pers 10,72s). Elise Janson fikk en fin fjerdeplass. Sofie knuste sølvvinneren i tresteg, og det samme gjorde Ingrid N i slegge. Hun vant med over 8 meter! Her fikk Tyrving også enda en fjerdeplass, ved den relativt nye utøveren Ingeborg Ulevåg. Til sist må høydeøvelsen nevnes. Her knuste ikke Tyrving-jentene motstanden, de vant kun på færre riv enn neste jente. Men merk ordet "de". Det blei nemlig delt gull! Fra tilskuerperspektiv kunne ingenting vært morsommere og bedre enn at Ida og Ingvild delte gullet.

Hva med guttene? Jonas Halonen tok en flott bronsemedalje på 80 meter hekk med tida 12,91. Dette var så vidt jeg kan se årsdebut, og flott av Jonas som ikke har fulgt hekketreningene. Øvrige gutter som deltok i helga plasserte seg fra 8 (ved relativt nye Fredrik Bærvahr i tresteg) og nedover.

Jeg har ikke nevnt jenter 14. Her er det også kjempemye å glede seg over. Noe av det første som skjedde var at Maiken Steen-Johnsen tok en fin ledelse i kulekonkurransen. 10,69 og pers med hele 58 centimeter! Dessverre mista hun ledelsen i fjerde omgang, men det holdt til sølvmedalje. Deretter var det Astrid Råd Valderhaug som tok for seg. Et medvindsresultat over 5 meter i lengde ga en sølvmedalje. Få lot seg vel overraske av at Nadia Assa vant, men marginen var bare 4 cm. På grunn av litt kræsj med lengdekonkurransen var det usikkert om Astrid fikk løpt 200 meter, men det fikk hun, og fikk en fin fjerdeplass. Det var ikke pers, men motvinden var 1,7. (Jeg tillater meg også for personlig regning å legge til hvor hyggelig det er at ei fra Gudbrandsdalen, et av Norges distrikter med minst friidrett, vant øvelsen.) Astrid fikk også 4.plass på 60 meter med et resultat som var 0,07 sek unna pers. Søndag fikk Astrid endelig det resultatet hun hadde venta på i høyde, altså persforbedring. 1,57 var 2 cm over pers, og hun slo overraskelsen Tiril Fjell på færre riv. I denne øvelsen fikk også Frida Finnema 4.plass, kun 1 cm under pers. Litt irriterende, kanskje, å også få denne plasseringa i tresteg. Her var det 8 cm som skilte fra bronsemedalje. I samme øvelse fikk
Iselin Martinsen 7.plass. På 1500 meter fikk Aurora Dybedokken en 7.plass. I 200 meter hekk fikk Frida Sollli 5.plass og Leah Røste 7.plass. På 600 meter fikk Tyrving 8. 9. og 12. plass ved Lina Grønnerød samt Leah og Aurora. Frida Finnema var kvalifisert for hekkefinalen, men stilte ikke. Jeg synes å huske at det gikk samtidig med stav, hvor hun var med og blei nummer 5 - nesten med pers. Her kunne også Anna gjort det bra, hvis hun ikke av en eller annen grunn var fraværende fra stevnet. Det samme gjelder Eivind Hvistendahl i gutter 13. Også visse av utøverne som faktisk deltok har fått noe av oppkjøringa ødelagt av skader.

Vi kan ikke konkludere med annet enn at Tyrving sitter på en gedigen gullgruve av utøvere i disse årsklassene. Dette bør inspirere til fortsatt tilrettelegging - fra klubben - og innsats - fra utøverne. (Og vi trenger enda flere gutter.)

Resultater første dag:
http://www.andro.no/webreg/2009/ncc/doc/lillestrom/resultater/res.asp?res=resultat-dag1&dag=1

Resultater andre dag:
http://www.andro.no/webreg/2009/ncc/doc/lillestrom/resultater/res.asp?res=resultat-dag2&dag=2 (08.09.2009)


!