Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

En ny NM-kvalifisert, flere medaljer: UM dag 2


La oss begynne beretninga fra dag 2 med Frederik Jahr. Ny NM-kvalifisert fra Tyrving! Det var en kjempespennende konkurranse han var med i, og han tok 1,76 - 1,81 - 1,86 i første forsøk før han også satte innendørspers med 1,91, også det i første forsøk. Han klarte også neste høyde - 1,96 - i tredje forsøk! Og er dermed klar for NM i Sandnes sommeren 2010. Denne gang fikk han altså sølv i UM.

Personlig rekord og medalje (bronse) fikk også Jonas Mögenburg med sine 3,97 meter i stav, mens Mia Haave fikk medaljer i to øvelser hun ikke satser på: sølv i lengde og bronse i kule.

På lørdagen var det også med en haug med mesterskapsdebutanter, blant annet mange gutter i sprint. Jonas Halonen og Jonas Nordgaren kom begge til semifinalen i G15, det samme gjorde Martin Ihlen Hunvik i G16. De to førstnevnte satte pers, det samme gjorde Kathan Yoganathan og Mathias Haugsdal i G16 og Eirik Reehorst i G1819. Sistnevnte var raskest med sine 7,53.

Den allerede nevnte Frederik har vært raskest denne vinteren, men fikk ikke løpt på grunn av sammenfall i tid med høydehopp. Uheldig tidsskjema. Vi har enda flere sprintere som ikke var med også (og savner Pål Idar som ikke satser denne vinteren), så her kan det bli noen gode stafettlag utover.

Det var også mange debutanter på 800 meter. Beste gutt her blei nummer 12. Jentene fikk nok bedre plasseringer denne gangen; med Aurora Dybedokken som nummer 7 i J15, mangekjemper Kristin Skolt som nummer 4 i J16, Karoline Skatteboe som nummer 4 i J17 og Maiken Skoie Brustad som nummer 5 i J17. Litt synd at Tyrving ikke fikk noen fullførte i de to eldste klassene; vinnertida i G1819 var elendig og i 20-22-årsklassen for begge kjønn stilte ikke et eneste menneske opp!!

La oss gå over til noe helt annet: kule, hvor de beste plasseringene (i tillegg til nevnte Mia) var Maiken Steen-Johnsens femteplass i J15, mens Ane Dahlen og Clara Hellan fikk sjette og sjuende i J16 - de to sistnevnte er egentlig spydkastere. Flere spydkastere blir det i kule for gutter, søndag.

Når det gjelder 60 meter for jenter må Heidi Hessan Næss nevnes først; hun kom på 5.plass i sin finale med 7,98 sekunder. Persen er 7,85. Astrid Råd Valderhaug må selvfølgelig også nevnes, som vel fikk pers med ett hundredel til 8,32. Hun kom til finalen, men hennes konkurransedag blei ødelagt av en totalkræsj mellom lengde og 60 meter. Uheldig tidsskjema igjen. I lengde fikk Iselin Martinsen tiendeplass og Frida Finnema niendeplass, hun blei dessverre avskåret fra finaleomgangene med dårligere andrehopp enn nummer 8. Tredje raskeste jente på 60 m kan også nevnes: Victoria Verheugen med ny pers 8,70.

Følg med på UM i stedet for OL på søndag!! (14.02.2010)


!