Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Enda mer høyde! Samt en enorm pers i løping. UM dag 3


Det var høydekonkurransene som blei de største kildene til Tyrving-glede lørdag - og søndag. Katarina fikk nemlig 1,80! Årsbeste 1,75 tok hun i første forsøk, og 1,80 i andre. Pers, soleklar kretsrekord og oppnåelse av kravet til junior-VM. Glem OL, det er junior-VM som gjelder for Canada i år (det går i New Brunswick til sommeren).

Dette var ikke de eneste medaljene til Tyrving denne dagen, og ikke de eneste i høyde. Nei, for det blei bronse i både J15 og J16 ved Anna Synøve H. Holen og Kristin Skolt. I et mesterskap skal man ha litt stang-inn, og det må vi si at Kristin og Tyrving fikk når det var fem stykker som oppnådde 1,51 og Kristin klarte å legge alle de fire andre bak seg! Kjempegøy etter fjerdeplassen på 800 meter. Bronseresultatet i høyde J15 var bedre, 1,56, bra av Anna som har hatt 1,55 som pers i noen måneder. Lokker kvalifiseringskravet til junior-NM? Karoline Madsen må også nevnes med heder og ære, ettersom hun endelig punkterte sin gamle personlige rekord i høyde - den var tre år gammel - ved å flytte den fra 1,59 til nå 1,61. Kjempegøy og bra gjort av vgs-avgangseleven. Frida Finnema kom på femteplass i samme konkurranse som Anna, og Anna på sjuende i stav. Elly Nesse fikk på si side sanke nok en medalje for Tyrving med sin bronse i stav!

Karoline Skatteboe tok Tyrvings eneste medalje i en sprint- eller løpsøvelse. Så vidt undertegnede kan se var hennes 5.00,02 pers med utrolige 13,05 sekunder!! Synd at det ikke blei 4.59,99, men det og mer til tar hun jo ute! Også hun fikk en fjerdeplass i går, så dette var en svært verdig måte å ta Tyrvings eneste løpermedalje på. Heidi var nære på å doble antallet løpsbronser, men måtte ta til takke med fjerdeplass på 100 meter.

Noe litt gøy skjedde på 100 meter for G16. Kathan og Martin løp på samme tid i samme heat, 12,18. Hadde 100-meter-finalen hatt 9 baner og ikke 6, måtte man vel skilt de to på tusendelene. Deres heat var det beste. UM-kravet på 12,15 knuses nok i vår. Jonas Nordgaren var 0,06 sekunder bak UM-kravet i årsklassen under. Eirik Reehorst (18 år) var igjen raskeste gutt fra Tyrving, men 60-metertida i går var nok bedre.

Det var en del ålreit løping på 100 meter for jenter også, men bare den nevnte Heidi kom til en finale. Ellers fikk spydkaster Jonas Laskemoen en sjuendeplass i kule. I 1500 meter fikk Felix Petersson i G16 den beste plasseringa, med nummer 7. (14.02.2010)


!