Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Vi forhåndsomtaler og tipper Hallmesterskapet


Her er informasjon om de startende fra Tyrving i helgas Hallmesterskap, NM i hopp uten tilløp og junior-NM i hopp uten tilløp. Hvem som starter nevnes, samt litt om hva vi kan vente av dem. Dette er skribentens spådommer, og er kanskje eller kanskje ikke sammenfallende med Tyrvings offisielle syn/mål. Lista er rangert kronologisk - etter omtrent når utøverne skal konkurrere.

Morten Haave, h.u.t.

Tar gull, men må nok opp på 1,70 eller høyere. Paul Redford er en meget sterk konkurrent, og kan klare 1,70 på en god dag. Men denne dagen kommer trolig ikke under NM, tipper vi. Morten har litt vondt i kneet, så det kan spøke for sesongmålet om 1,75, men han tok 1,72 på mandag (prøvde ikke høyere) og 1,70 på onsdag (prøvde ikke høyere) på trening i joggesko og bukse.

Frederik Jahr, h.u.t. M19

Tar gull med personlig rekord rundt 1,64, basert på det at han har starta sesongen bedre enn i fjor. Er dessuten i form, det viste han på UM. Ingen konkurrenter er i nærheten av hans nivå.

Heidi Hessan Næss, 60 m

Det kan bli finaleplass, som i fjor. Var dog 0,13 sekund bak persen forrige helg. Ezinne Okparaebo stiller ikke, og vi overraskes ikke hvis der kommer ytterligere strykninger. Den nye tjuvstartregelen kan også bli en fallgrube for mange. Merk at vinneren i år kan bli en svenske.

Mia Haave, tresteg

Det blir en bra medalje, men det må klaffe fullt og helt for at det skal bli gull. Det er jevnt mellom de to beste, men la oss satse på at Mia finner formen lørdag.

Kristian Nedregård, 3000 meter

Her har vi det gøyale faktum at Kristians nye innendørspers på 3000 meter ville holdt til å knive om bronse i fjorårets mesterskap. Det er imidlertid svært vanskelig å tippe på grunn av varierende påmelding fra år til år, strykninger, og hvor høy fart feltet velger å holde. Kanskje et ambisiøst mål kan være medalje, topp 5 eller lignende?

Frederik Jahr, l.u.t. M19

Tar gull her også. Det er ikke usannsynligvis med personlig rekord hvis han får roen, men det er dessverre et mulig tidsskjema-kræsj med høydehopp. Det er sikkert en del andre utøverne som kommer rundt 3,00-3,05, men skal vi dømme etter UM-formen, og også etter hvordan han i fjor klarte å spisse formen, tipper vi (altså jeg) rundt 3,15.

Frederik Jahr, høyde

Klarte 1,96 forrige helg, men i denne konkurransen er 1,96 nesten starthøyden (vel, starthøyden er 1,85). Det er slik at hvis man klarer 1,95, går man videre rett opp til 2,00. Det kan bli litt tøft denne gangen, men jeg lar meg gjerne motbevise. 1,95 kan holde til en 3.-7.-plass på dette nivået, alt ettersom hvor godt de andre hopperne som vaker rundt 1,95-2,00 lykkes.

Katarina Mögenburg, høyde

På papiret en soleklar 4.plass, da det er tre hoppere som ligger 6-12 cm over henne på statistikken, men samtidig ingen som kan komme undenfra. Det går rykter om at Øyunn Grindem ikke kan stille, og i så fall tar Katarina bronse. Hopphøydene legger opp til forsøk på 1,80, så 1,83. Sistnevnte ville være pers med 3 cm.

Mia Haave, l.u.t.

Den eneste konkurrenten Oda Utsi Onstad klarte 2,69 for noen uker tilbake, og det er tvilsomt om hun er på noe særlig høyere nivå/bedre form nå. Dette kan Mia klare å slå. Hun har 2,73 som pers, men må ha en god dag for å nærme seg dette.

Morten Haave, l.u.t.

Lengde uten tilløp blir, i tillegg til tresteg for kvinner, den mest spennende NM-øvelsen. Her er det, slik undertegnede ser det, fire medaljekandidater. Thomas Wiborg tar gullet på rundt 3,35. Vetle Utsi Onstad er god for over 3,30, men kommer til å ha en hel lengdekonkurranse i beina. Eivind Stavang har vært stabil rundt 3,25 de siste åra, men aner vi en dalende kurve ut ifra hekkeløpene hans så langt i år? Så er det Morten Haave, som hoppa 3,26 og 3,24 i slutten av januar. Merk dog kneet, som nok gir mer utslag her enn i høyde. Paul Redford kan overraske med et resultat rundt 3,20, men deretter blir det et langt sprang nedad.

Kristian Nedregård, 1500 meter

Ut ifra overfladisk kunnskap om 1500 meter tipper vi (jeg) at det nok er en 6-8 utøvere som vil slå Kristian. Jeg tar sjansen på å regne dette som en sekundærøvelse for Kristian.

Mia Haave, lengde

Fire av dem som er på startlisten kan regnes som bedre enn Mia her, mens hun kniver med 2-3 stykker om å komme seg opp rundt 5,60-tallet. Man veit aldri hva som skjer i lengde – en favoritt kan få tre døde og ryke rett ut.

Jonas Mögenburg, lengde, 60 meter og kule

Jonas er satt nederst fordi han trakk seg fra lengde i UM med småskade. Uten skade kan han derimot kjempe om medalje i NM. 60 meter og kule er uansett bare for deltagelsens skyld.

Kristoffer Rødvei, h.u.t.

Regjerende sølvvinner, men stiller dessverre ikke i år på grunn av forpliktelser på NTNU. Neste år, derimot! (18.02.2010)


!