Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Ny mesterskapsliste – nå også med internasjonale mesterskap!


Astrid og Anna klare for junior-NM – Jonas N. og Mathias for UM!

Innendørssesongen er nå på det nærmeste avslutttet og det er på tide med en oppdatering av den stadig lengre listen over Tyrvingutøvere kvalifisert for sommerens mesterskap. Hittil har listen hatt et altfor provinsielt tilsnitt i det vi navlebeskuende har konsentrert oss om norske mesterskap. I lys av at vi de siste årene har hatt deltagere i VM, EM U23, EM U20 og VM U20, skulle det bare mangle at vi ikke tok med de av våre beste som er kvalifisert for sommerens aller største oppgaver!

Før sist helg var det bare Katarina Mögenburg, som med fine 1.80 i høyde kvalifiserte seg til junior-VM i Canada, og Frederik Jahr som hoppet 1.96 i høyde og dermed er klar for NM i Sandnes, som skapte nye linjer i vedlagte tabell. Under helgens Bamseleker fikk vi imidlertid fine, nye tilskudd til listen. Igjen var høydehopperne i fokus i det både Astrid Råd Valderhaug (1.60) og Anna Haldar Holen (1.58) klarte kravet til junior-NM på Askøy utenfor Bergen. En fjær i hatten også for trener Dietmar Mögenburg som virkelig har høynet nivået i denne øvelsen!

Sprintgruppen har også gjennomgått en kolossal forbedring denne sesongen, ikke minst på grunn av Stephan Johanssons iherdige innsats. Mest oppsiktsvekkende er her tilsiget av raske, unge menn som gir tro på sterke stafettlag i årene fremover. To av gutta i Stephans gruppe slo til med resultater i UM-klasse i Stangehallen. Jonas Nordgaren løp en ildsprutende 200 meter på 24.96 i G15, mens Mathias Haugsdal sto for helgens største sjokk med 5.75 i lengde i G16. Ny pers med 67 cm! Det mest oppsiktsvekkende er at han var på sin første lengdetrening først ”dagen derpå” – mandag traff han for første gang vår utmerkede lengdetrener Dan Simion, som har hånd om størsteparten av landets ledende lengdehoppere. Fortsettelse følger med andre ord!

Innendørssesongen og de mange treningene gjennom vinteren har tydelig vist at andre utøvere står i kø for å kvalifisere seg. Tre sprintere mangler til sammen bare 11/100 på å ta et krav, minst tre hekkeløpere ville nokså sikkert vært klare allerede hvis de hadde kunnet løpe full distanse i stedet for 60 meter hekk inne, og flere mellomdistanseløpere trenger nok bare ett løp på 2000 meter for å klare kravet. Også i hopp og kast er flere utøvere nær ved å kvalifisere seg til UM eller videre til enda gjevere mesterskap.

Listen over kvalifiserte utøvere kommer derfor til å kreve atskillig oppdateringsarbeid gjennom våren og sommeren – et usedvanlig lystbetont arbeiid! Skal vi tro at vi kan klare 15 utøvere til NM (13 er klare), 30 til junior-NM (26) og 50 til UM (43)?

Listen over de kvalifiserte pr. 21.3. finner du her.

(24.03.2010)


!