Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

To Tyrvingmedaljer i NM terrengløp

Harald Berge(G-15) og Anita Håkenstad(KS) var de som skulle forsvare Tyrvingfargene i lørdagens NM i terrengløp som gikk på Lørenskog.

Løypa var en rundløype på 2 km. Den var både krevende og variert, slik terrengløp skal være.

Harald løp en runde og startet sammen med både 16- og 17-18 åringene. Han la seg ganske midt i feltet i starten, men merket omtrent halvveis at han hadde krefter på lager som måtte tas ut. Samtidig begynte flere av de som hadde åpnet hardt å merke kjøret. Resultatet ble at Harald plukket opp den ene løperen etter den andre. I mål hadde han bare fire gutter foran seg, alle var eldre. Harald vant 15-årsklassen med 8 sekunders margin.

En time senere skulle Anita måle krefter med bl.a. Bente Landøy fra Haugesund. Etter å ha løpt 1/2maraton på 1.14 for noen uker siden var det naturlig å ha visse ambisjoner. Etter den første runden(av tre) hadde hun også god kontakt. Men ut på andrerunden begynte det å bli sekunder mellom Bente og Anita. Avstanden ble riktignok ikke større en at det var spennende godt ut på sisterunden. Etter hvert ble det mer spennende om Anita skulle holde unna for Runa Bolstad, Vidar som kom bakfra. I mål var det faktisk umulig å skille Anita og Runa, og de delte sølvmedaljen. Avstanden fram til Landøy ble til slutt 13 sekunder.

Resultater finnes hos arrangøren. (28.09.2003)