Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Samling Spania vinteren 2005Hver vinter reiser hundrevis av norske o-løpere til Spania og Portugal for å løpe orientering på barmark. Mange flere nordmenn reiser sydover for å få et avbrekk fra den kalde norske vinteren. Tyrving har de siste årene hatt tradisjon for å legge opp en vintersamling i Spania i februar/mars. Det kommer vi også til å gjøre vinteren 2005, og alle Tyrving medlemmer i alle aldere er velkommen til å være med. Ungdommer, juniorer og veteraner så vel som seniorer, og familier så vel som enkeltpersoner. Meld deg på eller meld interesse til Morten Christophersen. Tidspunktet for samlingen vil ta utgangspunkt i vinterferien for Bærum-skolene, dvs uke 8 (19.-27.feb).

Tidspunkt:
Uke 8, 19.-27.februar, som vil si vinterferieuken for Bærum skolene. En del seniorer kommer kanskje til å tilbringe også uke 9 i Spania (evt. deler av uke 7 hvis det er gunstig i forhold til flybilletter), og det er også mulig for alle andre. Men hoveduken blir uke 8. Pga flypriser kan det være gunstig å ikke følge kalenderukene, og i så fall vil samlingen bli tilpasset dette. Påmeldingslisten vil også bli oppdatert med hvem som har meldt interesse og i hvilken periode, slik at det blir lettere å samordne.


For hvem:
Alle medlemmer i Tyrving og andre med tilknytning til Tyrving: Seniorer, juniorer, ungdommer, nybegynnere, veteraner og familie. Alle er velkommen til å være med.

Sted:
Guadamar del Seguera, som ligger ca.4 mil syd for Alicante og 3 mil syd for flyplassen i Alicante. 1 mil nord for Torrevieja og 1 mil syd for Santa Pola, som begge er kjente norske turiststeder.

Reise/transport:
Fly t/r Norge – Alicante eller Murcia. SAS Braathens og Sterling flyr til Alicante mens Norwegian flyr til Murcia. Guadamar sel Seguera ligger 3 mil fra flyplassen i Alicante og 7 mil fra flyplassen i Murcia. Leiebil fra flyplassen blir ordnet av reiseoperatøren. Fly kan ordnes av Tyrving for å organisere felles reise eller av den enkelte (særlig aktuelt for familier som kan ta ut en bil alene). Flyprisene ligger pr. i dag helt ned mot 1000 kr, men vil stige jo nærmere avreise man kommer. Derfor lønner det seg å være tidlig ute med å bestille hvis man har muligheten til det.


Overnatting:
Det blir overnatting i hytter på Sportssenteret El Marjal i Guadamar del Seguera. Hyttene er godt utrustet med senger med sengetøy, TV, kjøkken etc. Det er fire senger i hver hytte, så de egner seg godt for familier. Sportssenteret har for øvrig treningssenter med styrkerom etc., utendørs og innendørs svømmebasseng, badstue, solarium, massasje, sykkelutleie, tennisbaner, bordtennis, fotball etc. I tillegg har de restaurant, ligger i løpeavstand til fire gode kart og er under 10 minutters gange fra stranden. Hvis noen heller vil bo på hotell kan det ordnes, mot et tillegg i prisen på ca.200 kr pr.uke (Hotell Cabo Cervera i Torrevieja, 10-15 min fra kartene). Det er imidlertid ikke kjøkken på hotellrommene, men frokost er inkludert. For ytterligere 300 kr får man half board eller full board for 600 kr. Det er også mange rimelige spisesteder i gangavstand fra hotellet.


Treninger:
De fleste treningene vil foregå på de fire kartene som ligger i løpeavstand fra overnattingsstedet. I tillegg er det mulig med alternativ trening, som sykling og svømming. Det kommer til å legges opp til en eller to dagsturer til kart som ligger lenger unna, og med mulighet for å se andre byer og litt andre deler av Spania. I løpet av uken vil det bli minst en økt med EKT/SportIdent, kanskje innlagt enmannsstafett og konkurranser hvis det arrangeres nok konkurranser i nærheten (Costa Calida Trophy og Costa Blanca Trophy pleier å arrangeres på denne tiden).

Egenandel/kostnader:
Flyprisene ligger i dag helt ned mot 1000 kr (Norwegian har billetter til kr 1132,-) men vil stige jo nærmere avreise man kommer. Derfor lønner det seg å være tidlig ute med å bestille hvis man har muligheten til det. Erfaringen fra 2004 tilsier at det vil være mulig å få tak i billetter til under kr 2000 en god stund utover høsten, men siden det er snakk om vinterferien lønner det seg å være ute i god tid.

Oppholdet i Spania koster kr 2000,- for en uke, og det inkluderer overnatting, leiebil og treninger. Det vil si at mat og bensin kommer i tillegg, men levekostnadene i Spania ligger langt under det de gjør i Norge. For juniorer og seniorer er det også mulig at Tyrving går inn og dekker noe av egenandelen. For ungdommer (16 år og yngre) koster en ukes opphold kr 1600,- og også for ungdommer er det mulig at Tyrving går inn og dekker en del av egenandelen. Det er altså snakk om relativt lave kostnader for alle, sammenliknet med reiseoperatører som tilbyr turer til Syden. Blir det en stor gruppe fra Tyrving får vi i tillegg en grupperabatt som bringer prisene ned i kr 1900,- for voksne og kr 1500,- for barn for en uke.

Oppfølging:
Vi håper noen familier eller veteraner er interessert til å være med, og i så fall vil vi organisere det slik at ungdommer og juniorer reiser sammen med noen voksne. Det kommer til å være med flere seniorer, og disse kommer også til å hjelpe til med å følge opp og passe på de yngre deltakerne på samlingen. Morten Christophersen kommer til å være hovedleder, og hvis noen har spørsmål kan de rettes til han: Morten Christophersen (41933650(m)).

Påmelding/interesse:
Påmelding kan gjøres til Morten Christophersen (41933650(m)). Det er også fint om de som er interessert gir beskjed om det, så vi vet hvor stor gruppe det kan bli snakk om og så vi vet hvem som kan være aktuelle.

Påmeldte / interesserte (09.08.2004)


!