Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Jentene til topps i Vårstafetten


16.april startet for alvor den norske o-sesongen, med Norwegian Spring nord for Sarpsborg. På helgens første distanse, Vårstafetten, gikk D13-16 jentene helt til topps blant 44 lag. Ida Tiltnes løp en bra 1.etappe og vekslet som nummer 6. På andre løp Ingrid Skantze Tyrving opp til klar ledelse. Rannveig tok godt vare på utgangspunktet og løp Tyrving inn til seier foran Kongsberg, Oppsal, Lillomarka og Asker SK.

Førstelaget i guttestafetten, JørgenMathias Nipen, BjørnThomas Vee og Espen Weltzien løp også bra og fikk en sterk 7.plass av 64 lag; +9:32 etter suverene Varegg/Bergen, men bare 4 min fra 2.plass.

I H170 ble det dobbeltseier til Tyrving: 2.laget med Hasse Bergstrøm, Åge Johansen og Dag Kolberg gikk til topps, og henviste med det 1.laget til 2.plass. For 1.laget løp Ivar Opsahl, Helge Lye og Svein Jacobsen. Blant yngre veteraner i H130 ble det 4.plass til 1.laget med BjørnHenning Grandal, Eivind Hoff og PerKr. Ekeberg.

Alle resultater hos arrangøren.

Det var mye bra o-crossing av ungdommene på Rudskogen motorsenter i helgen; noen av favorittene våre slo til, med heder & ære til guttelaget og ikke minst jentene! og Espen på søndag, og så er det jo spesielt gromt med de som overrasker positivt: IngridB og BjørnE i topp10 søndag, ferskenen MarianneE både lørdag og søndag, og Torkils 1.etappe.

Og så ble det jo noen bommer, da. Det er normalt så tidlig i sesongen, og terrenget rundt Rudskogen er krevende til Østfold å være. Det er ganske oppstykket, men det virket som mange ikke helt hadde skjønt at det går an å forenkle orienteringen mye i slikt terreng. Forlenging, heter det. I slike terreng er det mange måter å forlenge en postdetalj på, å gjøre den større og mer oppfangende. Det gjelder å ta seg tid til å planlegge strekket og finne tydelige formasjoner på kartet / i terrrenget som fører mot posten, f.eks. kollepartier (gjerne med skrenter), myrsystemer, hogstflatekanter eller figurgrenser, og så løpe på grov retning mot en slik formasjon - bevisst til høyre eller venstre for streken - for deretter å følge formasjonen inn mot skjermen. Veldig mange av postene i helga kunne tas slik.

Jeg oppfordrer alle til å se over løpskartene sine og se hva hvordan de
kunne forenklet orienteringa på denne måten.

(18.04.2005)

   

!