Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Maxim-Cup


Bare jaktstarten gjenstår av årets Maxim-Cup, og Tyrving fremstår som den sterkeste klubben på herresiden. Anders Tiltnes tok sin andre strake seier og forsvarte den gule ledertrøyen i går, mens Tyrving nå har dobbelt i herrenes lagkonkurranse. Mens Elitegruppa Tyrving økte sin ledelse, benyttet ungdommene i Team Dendrofil - Tyrving fellesstarten til å avansere til 2.plass forbi både Askers og Nydalens lag.

I ungdomscupen gikk Ingrid Skantze videre fra sin "duell" med Britt Ingunn Moian Nydal (som før fellesstarten var innehaver av 3 av 4 ledertrøyer for damer), og møter Julie Berteig (Fossum) i finalen.

Lagkonkurransen:
Elitegruppa Tyrving har nå en solid ledelse på 7 minutter i lagkonkurransen for herrer. Team Dendrofil - Tyrving gikk opp på 2.plass, og paserte med det både De Navneløse (Asker) og Team Nydalen. Men det blir jevnt om 2.plassen i finalen, for det er tett mellom de tre lagene. Bare syv lag har nå fullført i lagkonkurransen med en konkurranse igjen, og tre av de er Tyrving lag. Det tredje Tyrving laget er Team Dendrofil - Tyrving lag 2.

I damenes lagkonkurranse avgjorde trolig Hemingjentene ved å ta tredobbelt på fellesstarten, mens Elitegruppa Tyrving kun fikk to fullførende og dermed er ute av lagkonkurransen. Dermed er det opp til Team Dendrofil - Tyrving å forsvare Tyrvings ære i lagkonkurransen for damer. De tapte i underkant av et kvarter til Hemingjentene på fellesstarten, og er dermed over 20 minutter bak før jaktstarten. Det blir nok vanskelig å ta igjen. De har imidlertid over 40 minutter ned til Fossilfruene på tredjeplass, så lagkonkurransen for damer virker avgjort før siste konkurranse.

Klatretrøyen:
Anders Tiltnes forsvarte ikke bare den gule ledertrøyen i fellesstarten, han overtok trolig også den blå klatretrøyen. Som nummer to over den høyeste kategoriserte stigningen fikk han 36 poeng, og med det gikk han opp i ledelsen i klatrekonkurransen. Hallvard Moian Nydal, Roy Kristiansen, Nicholas Morgan og Magnus Mellbye Larsen følger på de nærmeste plassene.

I dameklassen tok trolig Zsuzsa Fey over den blå klatretrøyen, slik at Tyrving løpere innehar begge klatretrøyene før jaktstarten. På de nærmeste plassene følger Fanny Welle Strand Horn, Anniken Weber Nielsen, Mariann Ulvestad, Hilde Slørdal Konradi og Julie Berteig.

Sprinttrøyen:
I sprintkonkurransen (eller poengkonkurransen som det så fint heter) er det så jevnt at vi må vente på de offisielle resultatene. Men det er ikke umulig at Anders Tiltnes også overtok denne trøyen. Fra første løp har imidlertid Thomas Jacobsen (Nydalen) så mange poeng at han kommer til å ligge høyt oppe før jaktstarten selv om han ikke stilte til start på fellesstarten. Det som imidlertid er klart er at Stig Strandhagen og Jonas Aalberg (vinneren av sprintkonkurransen i 2004) er hengt av i sammendraget, mens Hallvard Moian Nydal og Kristian Opsahl Bredensen seiler opp i tetkampen.

For damer ble sprinttrøyen overtatt av Fanny Welle Strand Horn, som følges av Mariann Ulvestad, Julie Berteig og Anniken Weber Nielsen. Samt de to beste etter prologen, Live Lindemark og Marit Muren.

Sammenlagtkonkurransene:
Anders Tiltnes og Fanny Welle Strand Horn (Heming/Njård) løper med gule ledertrøyer i jaktstarten som sammenlagtledere av Maxim-Cup. De går dermed også ut først i hver sin jaktstart. Anders forfølges av Hallvard Moian Nydal og Roy Kristiansen. Samt beste ungdomsløper, Trygve Markset, som forsvarte den hvite ungdomstrøyen. Fanny blir jaktet av Hilde Slørdal Konradi, Mariann Ulvestad og Zsuzsa Fey. Samt beste ungdomsløper, Julie Berteig, som overtok den hvite ungdomstrøyen etter en sterk fellesstart. Begge har et drøyt minutts ledelse på sine forfølgere.

Ungdomscupen:
Tyrving har en ungdomsløper i finalen i ungdomscupen, der Ingrid Skantze møter Julie Berteig i jentenes cup. I guttenes cup møter innehaver av ungdomstrøyen, Trygve Markset, Askers Espen Mellbye Larsen. (13.05.2005)


!