Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

GULL til Svein J i H50 i World Masters


Svein J vant H50 i World Masters i krevende villmark i Canada. Olav N kom på en hederlig 9. plass, og bidro til at Tyrving fikk de 2 beste norske plasseringene i H50.

Svein J gjorde minst feil og vant H50 i krevende villmark nær Fort Assiniboine i Alberta, Canada. Han la mye av grunnlaget for seieren i den første halvdelen av løypen og spesielt på et rett fram langstrekk. På det siste langstrekket rotet han bort 2-2.5 minutt. Han hadde noe handicap med kranglete legger, og de ble stivere og stivere etterhvert. Det hører med til sjeldenhetene at han blir slått med 11 sek av Olav N på en 40 sek spurt fra siste post til mål. Men det holdt med 1,5 minutt forspang til Vincent Joyce fra England som tok sølv.

Jeg (Olav) gjorde et middels løp, hvor jeg 3 ganger gjorde feil i tette myrer, og tapte tilsammen 4 minutt, men det ble likevel en hederlig 9. plass i A-finalen, selv om en 4.-5.plass absolutt var godt innen rekkevidde. Tyrving oppnådde de 2 beste norske plasseringene i H50. Det var gledelig at såpass mange som 8 nasjoner var representert blandt de 11 beste i H50.

Vår tredje Tyrving-deltaker, Jørgen Mathias (16 år) prioriterte 10 løp i Canada framfor hovedløpet i Bæærgen, og han var fornøyd med 3.plass i juniorklassen i publikumsløpene under World Masters, og seier i Barebones 3 dagers oppvarmingsløp før World Masters. I en "silent auction" vandt han o-trøye & o-bukse fra Holger Hott Johansen som ble en "win-win" mulighet for ham slik at han støttet finansielt det kanadiske landslagets reise til Japam samtidig som han fikk en drakt fra hans favirttløper. Han håper at han finner mange poster med denne drakten.

Det hører som oftest med en god bjørnehistorie når man reiser og snakker med folk i Canada. Her er den beste jeg hørte under World Masters. Etter den første bjørneobservasjonen ble mottatt av arrangørene under det første kvalifiseringsløpet, så trodde de naturlig nok at det var nervøse europeiske o-løpere som så skygger i den tette skogen i Canada. Dette skulle da være løpet med minst bjørnerisiko. Men det var en ukjent svartbjørn i løpsområdet, og med 1200 veteraner trampende i myrene, så ble han redd. Dette var da en type aktivitet og atleter han ialdri hadde møtt før. Etter 4 bjørneobservasjoner innrømmet arrangørene at det var en bjørn i løpsområdet, men hva skulle de gjøre med mange o-løpere allerede ute i skogen. Men bjørnen var løsningsorientert, han fandt en trygg plass høyt oppe i et tre, og selv om treet ristet kraftig så ventet han til trampingen fra tunge veteraner stilnet utover ettermiddagen, og er sikkert smart nok til å flytte seg til et stillere område uten o-kart.

Vi har hatt noen fantastiske løp og opplevelser i Canada, og jeg gleder meg ikke til å ta flyet tilbake over Atlanteren.

Hilsen O-lav

Løpene som foregår i forbindelse med World Masters i Canada er:
1) The Gold Rush Trail 3 Days (15-17. juli); webside http://www.orienteeringbc.ca/coc2005/
2) Barebones (19-21. juli), webside http://www.barebones.ca/Barebones%202005/barebones_2005.htm
3) World Masters (26-30.juli), webside http://www.wmoc2005.com/
Hilsen Olav

(31.07.2005)


!