Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

HL: Espen nr. 6, Ida nr. 7, Torkil nr. 15

Pallprestasjonene manglet under årets Hovedløp, i Fana ved Bærrrgen, men vi fikk 2 av våre 11 løpere inn på topp 10: Espen W løp meget bra i store deler av løypa, lå på 2.plass halvveis (7.post), men tapte tid på de neste 3 korte strekkene, inkl. publikumspostene. En sterk avslutning ga allikevel en 6.plass i H16. Ida T løp jevnt og framfor alt sikkert, forbedret seg 6 plasser fra i fjor, og klarte 7.plass i D15. Torkil ES løp bomfritt og ble premiert med en fin 15.plass i den store H14-klassen.

Resultater, bilder, kart og løyper på arrangørens fortreffelige nettside, med daglige oppdateringer fra ukas OLL. Og med litt hjelp har også Budstikka skrevet om HL.

O-landsleiren fortsetter tom. torsdag 4/8, med kretsstafett, Stoltze-kleiven opp, mannskaps-o, micr-o osb. Mye moro - se bl.a. mandagens reportasje fra Torkil's hel-svarte trening.

Været var flott og Tyrvings VIP*-heiagjeng stor, men HL er IKKE som alle andre løp: Bussing fra skolen til direkte til start, dette-er-viktig-løp-og-nå-skal-det-presteres-noe-ekstra mentalitet, skråli, myr og brake. Noen hadde kanskje for stor tenning? Flere av våre la i hvert fall igjen en del tid på Havet, særlig i starten og på langstrekket. (*VIP = Very Interested Parents)

Kart og løyper ligger på nett, og vi gleder oss til løperne får lagt inn sine veivalg - og bomturer - på RouteGadget. Foreløpig ligger bare Torkil inne av våre, og han gikk jo rett i alt. Det blir mer å undre seg over når f.eks. Gunnar får tegnet inn hvordan han bommet på 7.posten, når han egentlig var på vei til 4.post; der gikk det minst 10 minutter. Også Morten S har en 10 minutters å tegne inn på dette langstrekket. Og Rannveig kan vise oss en 5-minutters på det korte publikumsstrekket 5-6 i skrålia overfor målområdet.

Vi gratulerer Asker, som tok 2 gull ved Brit Ingunn Moian Nydal (D16) og Live Lindemark (D15), og Fossum som fikk sølv ved Anders Opsahl Bredesen (H15). Og her er Tyrving-resultatene:
  • H16: 6. Espen W 44:20 (+6:02)
  • D16: 14. Rannveig Ø 53:44 (+9:23); 18. Ingrid S 57:59 (+13:38)
  • H15: 31. BjørnThomas V 45:21 (+12:09)
  • D15: 7. Ida T 43:12 (+7:14); 21. Ingrid B 53:50 (+17:52) ; DNS: Kristin N
  • H14: 15. Torkil ES 38:27 (+10:08); 55. Niklas S 49:37 (+21:18); 57. Gunnar F 50:30 (+22:11); 71. Morten S 58:49 (+30:30)
  • D14: 36. Hanna Kristine HL 52:51 (+29:14)

Onsdag på OLL stod bergensernes beryktete Stoltzekleiven Opp på programmet; 300 m høydemetre i løpet av 910 m, med 772 trappetrinn. Den 10 år gamle løyperekorden til Jon Tvedt er på 8:13; Ole Einar Bjørndalen har klart 8:38 og ekteparet Poiree hhv. 8:48 (Raphael) og 11:43 (Liv Grete). Nesten 300 ungdommer tok utfordringen, og våre 6 fjellgeiter var:
  • Espen 10:23 (+0:30 ift. beste H16)
  • Gunnar 12:37 (+2:17 ift. H14)
  • Rannveig 13:39 (+1:44 ift. D16)
  • Torkil 15:13 (+4:53 ift. H14)
  • IngridS 16:31 (+4:36 ift. D16)
  • Hanna 23:12 (+11:44 ift. Raumars Ragnhild Haga - kusine til Harald&IngridB - som slo tida til Liv Grete med 15 sek og "vant" D14 med over 3 min!)

Onsdagens disco&konsert avslørte forøvrig at Sondre Lerche er en skap-o-løper.

På torsdagens avsluttende kretslags-stafett stilte AOOK med hele 17 av totalt 88 guttelag, og 12 av 47 jentelag. Alle Tyrvingløperne gjennomførte sine etapper uten flauser, som man skal når man "løper for laget":
  • Østfold vant jentestafetten. Rannveig på AOOK3-3 hadde nest beste etappetid og løp laget inn til en 3.plass (dog en smule irritert på seg selv for å ha gitt fra seg ledelsen hun hadde på publikumsposten), mens Ida på AOOK4-1 fikk en ny 7.plass, IngridS på AOOK6-1 en 8.plass, og Hanna løp en bra 2.etappe for AOOK9 som ble nr.23.
  • Buskerud tok dobbelt blant gutta. Espen hadde en topptid på AOOK1-3 og laget var nr.3 i mål, men fikk en DSQ på 2.etp (EMIT-puslespillet må legges skikkelig for å få gyldig stempling!). Torkil løp en bra 2.etp og BjørnThomas 3.etp på AOOK6 inn til 20.plass, Niklas på AOOK12-2 ble nr. 36, Gunnar på AOOK13-3 ble nr. 42, med omtrent samme etappetid som Morten på AOOK15-3, som løp laget sitt opp 10 plasser til nr. 54.