Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

VM i Japan: Zsuzsa nr.19 i Sprint-finalen

Tyrving's Zsuzsa Fey fortsetter å levere topp 20 plasseringer i VM-sammenheng: Sprint er vel ikke hennes favorittdistanse, men allikevel en flott 19.plass på nattens finale, +2:47.4 bak suverene Simone Niggli-Luder (SUI). Sølv til Anne Margrethe Hausken (Bækkelaget, +31.7 sek), og bronsen gikk til Heather Monro (GBR / Halden, +59.0 sek).

Coach Henning-san rapporterer at Zsuzsa er noe skuffet over resultatet. Hun tapte antagelig på dårlig veivalg og traséer, men manglet også det siste giret i bakkene. Temperaturen lå rundt 36-38 grader, og selv coachen svettet et par liter væske under løpet.

Blant herrene tok Emil Wingstedt (SWE / Halden) første stikk, foran unge Daniel Hubmann (SUI) og Jani Lakanen (FIN); Øystein Kvaal Østerbø (Wing) fikk den 'fordømte' 4.plassen, +1.4 sek fra pallen og +16.1 sek bak Svensken.

Her finner du dameløypa, alle resultater og dagens bilder.

Sprinten gikk i et kultivert skogsområde ca 100 moh. Det er derfor merkbart varmere her nede i Toyota city enn oppe på 5-600 moh der Mellom- og Lang-distansene skal gå torsdag og fredag. I tillegg har vi på formiddagen hatt to kraftige regnbyger, så finnene føler seg nok hjemme i "sauna-klimaet".

Kvalifiseringen til sprintdistansen ble avgjort tidlig natt til onsdag (norsk tid), og Zsuzsa løp kontrollert inn til en 5. plass i heat B. Hun starter kl 13:31 lokal tid (= 06:31 i Norge). De norske løperne gikk videre, med unntak av Tore Sandvik som leste galt strekk, og tapte flere minutter på dette. Lena Eliasson er den eneste av svenskene som ikke får løpe finale.

Andre norske i Finalen: 10. Birte Riddervold; 13. Lene Moe; 23. Holger Hott Johansen.