Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

KM Stafett


Nok et nytt Tyrving-kart ble innviet i helgen; Krokskog-kartet vårt dekker nå både øst og vest for Kleivstua.

Og det ble en ny, fin dag med orientering skikkelig på skauen for de 520 løperne fra AOOK og Buskerud. Sportslige Tyrving-resultater var også flere av: KM-gull til D17-laget vårt, sølv til småpikene i D13-16, og herrene løp over evne (?) og tok bronsen i H17.

Noen sportslige prestasjoner på min notatblokk:

  • Ingunn W og Anders T sprengte feltet på sine 1.etapper i hhv. D17 og H17. Sunniva slapp Bækkelaget inn i matchen, men Zsuzsa feide unna all motstand og laget vant med solide 7 min. Geir H og Nicholas kunne ikke stå i mot Bækkelagenes HansOlof Amblie og Bjørnar V, men Nicholas lurte Ås' Håvard Tveite på vei til siste post og sikret en pallplass, bare 30 sek fra sølvet. Mens 2.laget med Inge G, Vegard "Skåla" og Morten Sportsjef cruiset pent inn til 8.plass. Og vi noterte en god 2.etappe av Harald B på juniorlaget og at stafettdebutant Kai GM løper stadig bedre og kom pent gjennom sin 2.etappe på 5.laget.
  • Rannveig Ø gnistret til med en rå sisteetappe som parkerte Lillomarka, Oppsal og Asker; opp til vinner Raumar var det hele 5 min. Og i tillegg til sølv (Ida, IngridS og Rannveig) løp småpikene på 2.laget (IngridB, Marianne og Hanna) inn til en meget anstendig 10.plass.
  • Guttas fjortis-lag med Gunnar, Morten og Torkil fulgte 1.laget helt til 2 veksling, og klarte en flott 10.plass til slutt; 1.laget (JøMa, BTV og Espen) ble nr. 8 etter pari prestasjoner (et lite, surt minutt bak 2xFossum og Asker; det var langt opp til Raumar og pallen i går), og det aller yngste 3.laget (S'ene Søvik, Stenwig og Sommerstad) kom seg også anstendig rundt de "vanskeligere-enn-normalt" ungdomsløypene.
  • Og ellers ser vi at våre joker-i-nord har vist styrke i helgen; Torbjørn og Audun var klart bedre enn alle andre på hhv. 1. og 3. etappe i trøndernes KM-stafett


Det nye kartet er et samarbeidsprosjekt med Ringerike OL og (også det) for størstedelen synfart av Eystein W. Neste arrangement her er "hovedløpet for eldre" om bare 14 dager.

Eystein W var denne dagen både løpsleder og løypelegger. Og for å redusere postsjauingen (?) hadde han tatt'n helt ut : De lengste H17-løypene på 7,1 km hadde 2 kortstrekk og 6 poster totalt! Hele stafetten ble avviklet med 19 poster! Sånt blir det diskusjon av på OPN-forum. Og du kan også lese Anne Margrethe Hausken's og Øystein Sørensen's reportasjer fra 1.etappen i H17. Og via Øystein har helgens løyper sågar blitt applaudert i USA og Frankrike, se Michael Eglinski's refleksjoner 22/8 m.kommentarer.

Et så stort dobbelt-arrangement som en KM-helg gjør seg ikke selv. Foruten Eystein & Wenche var det mange av Tordenskiolds soldater som fortjener heder, særlig da Sekretariat Spjelkavik som alltid sørger for eksemplarisk prosessering av brikkedata m.v. Og gledelig nok har arméen fått noen nye rekrutter, så som fam.Engseth som tok kjempeløftet med hele næringskjeden fra salg til toaletter.

For oss som har vært med en stund var samlingsplassen i hoppbakke-myra ved Kleivstua (og løypene) et skikkelig flashback til 80-tallets Krokskogstafetter - den gangen det ble arrangert 8-etappers stafetter med start oppe ved Løvlia og mål i Asker (!). Trengt ikke "sommerfugler" for å få spredning da, og jeg husker at etappen fra Sollihøgda til Vestmarksetra var særlig populær ;-) Nå som vi (igjen) har god kartdekning helt opp til Kleivstua er det kanskje på tide med et retrO-arrangement?

(22.08.2005)

   

!