Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Siste Post nr.1 2003


Denne gangen, og i fremtiden, kommer Siste Post i mer moderne format. Heretter vil Siste Post kun komme på nett og på mail til o-alle@tyrving.idrett.no. Den funksjonen Siste Post tidligere har hatt vil heretter bli ivaretatt av Tyrving Nytt, som vil fortsette å dette ned i postkassen til alle Tyrving-medlemmer med jevne mellomrom. Dermed vil ikke noe være tapt, bare vunnet. Med det nye året kom også Tyrvings nettsider i ny klesdrakt, og vil i fremtiden bli oppdatert hyppig med det meste man trenger å vite. Så følg med!!!

Vi går en ny sesong i møte, og med det følger mye sportslig info. Treningssidene blir rett som det er oppdatert med ny info om treninger, og det kommer stadig ny info om vårens samlinger, turer og store stafetter. For mange er nok Spring Cup sesongens første møte med et o-kart, men da gjelder det først å få meldt seg på innen fristen som er 10.februar. For noen av de som satser litt mer begynner det imidlertid i god tid før SpringCup, og 8-10 løpere reiser allerede i uke 9 til Skåne for å finne poster. Uken før SpringCup blir det en enda større tropp som reiser på elitesamling i Silkeborg, men det er først palmehelgen det braker løs for fullt her hjemme. Da er det vårløp i østfold (som pleier å ha ganske tidlig påmeldingsfrist), og allerede fra søndagen er det påskesamling. Og så er sesongen i gang for fullt...

Men det skjer også annet enn trening i Tyrving for tiden. Som mange forhåpentligvis har fått med seg har vi fått en flott ny nettside, og det kan vi takke Henning Spjelkavik for. Det betyr at Morten Nilstad Pettersen trapper ned som webmaster, og dermed kan satse mer på å finne postene fortest mulig. Vi takker Morten for bra innsats og et godt bidrag til informasjonsformidlingen i klubben.

Tyrving får også i løpet av vinteren et nytt bidrag til sin kleskolleksjon. Mange har kanskje gått lei av å klippe av armene på løpsdraktene sine for å holde ut i Tyrvings farger hele sommeren. Nå har vi gått til innkjøp av kortarmede drakter, og de skal ifølge produsenten komme i god tid til sesongen. Noen har også klaget over passformen til Trimtex sine drakter, så da håper vi at det har hjulpet å bytte til Kämpela som leverandør. Dette gjelder imidlertid bare kortarmede løpstrøyer, så resten av Tyrving-effektene leveres fortsatt av Trimtex. Når draktene kommer vil det komme info om dette på Tyrvings nettsider.

Dette er noe av det som skjer i Tyrving for tiden, men det skjer selvfølgelig mye mer. For å få med seg litt av dette kan man møte på årsmøtet torsdag 23.januar eller på stafettmøte tirsdag 28.januar. Ellers vil vi ønske Carl Waaler Kaas og Sunniva Jørgensen velkommen til klubben. Vi håper dere vil triver i Tyrving, og at dere vil løpe for oss i mange år fremover. Med oss i stallen utover sesongen får vi også John Fredrickson (USA) som bodde hos familien Skantze i juni og juli i fjor, og Graham Gristwood (Great Britain) som løp litt for oss på høsten i fjor men som nok vil ta sterkere del i Tyrving-aktiviteter kommende sesong.

Så da gjenstår det bare å oppfordre alle til å trene bra, og bli med på mange av de aktivitetene vi kan tilby i 2003 (og ikke minst å melde seg på i tide). Formannen har tatt en liten pause fra å skrive forordet i denne utgaven av Siste Post, men kommer nok sterkere tilbake i senere utgaver.

... men først må han velges, så møt opp på årsmøtet torsdag 23.januar kl.19.30 på klubbhuset. Vi sees der!!!

Morten C.
(sportssjef)





SpringCup
Som alltid blir det sesongstart på Sjælland i slutten av mars. Husk påmeldingsfristen 10.februar. Mer info finner du på SpringCup sidene våre.

Elitesamling i Skåne
I uke 9 arrangerer vi årets første barmarkssamling i Skåne. Denne samlingen er relevant for testløpene til Junior VM, som går der i begynnelsen av juni. Det er allerede en del påmeldt, så de som har lyst til å være med og ikke har meldt seg på må gjøre det så fort som mulig. Mer info om denne samlingen finner du på samlingssidene.

Elitesamling i Silkeborg
Uken før SpringCup, det vil si i uke 13, reiser det meste av Tyrvings elitestall til Silkeborg i Danmark for å forberede seg til sesongen. Der får vi forhåpentligvis følge av flere av våre utenlandske løpere. Sportskomiteen tar gjerne imot flere påmeldinger til denne samlingen som er åpen for alle klubbens medlemmer. På samlingssidene finner du mer info om elitesamlingen.

Påskesamling i Kungsör
For syvende år på rad arrangere Tyrving påskesamling i Sverige. I år vil samlingen gå i Kungsör, der TIOmila skal gå helgen etter påske. Avreise blir direkte fra vårstafetten. Mer info finnes på samlingssidene.

TIOmila
Vårens store stafettsatsing i Tyrving foregår i Sverige og heter TIOmila. Det er mange yngre som satser på denne stafetten (men også noen eldre), men vi håper at mange rutinerte løpere er interessert i å bli med for at Tyrving skal kunne stille to best mulige lag. Info kommer utover vinteren på TIO siden.

Årsmøte
Det innkalles til årsmøte i o-gruppa torsdag 23. januar kl.19.30 på klubbhuset. Den foreløpige sakslisten er:
1. Godkjenning av innkalling og saksliste.
2. Valg av møteleder og referent.
3. Behandling og godkjenning av årsberetning for 2002.
4. Behandling av regnskap for 2002 i revidert stand.
5. Behandling av innkomne forslag.
6. Vedta budsjett for 2003.
7. Valg.

Stafettmøte
Med sikte på den nært forestående stafettsesongen, vil det tirsdag 28.januar kl.19.30 bli holdt et stafettmøte på klubbhuset. Eystein Weltzien vil lede møtet, og målet er å stille bedre forberedt til de stafettene vi har forran oss. Sportskomiteen håper flest mulig herrer og damer, unge og gamle, har anledning til å komme.

Treninger
Tyrving tilbyr hele året igjennom et godt treningstilbud. Oppmøtet på fellestreningene blir bare bedre og bedre nå som det nærmer seg sesongen, så ta en tur innom treningssidene og møte opp på trening.

Juniorsamarbeid i Asker og Bærum
Tyrving har inngått et samarbeid med Asker og Fossum om felles juniortreninger en gang i måneden, under ledelse av Jan Arild Johnsen fra NOF. Den første dagssamlingen arrangeres av Fossum lørdag 25.januar.

NOM forberedende dagssamling
Klubben ønsker å tilrettelegge for at de som satser på NOM testløpene i østfold palmehelgen skal kunne stille best mulig forberedt. Derfor arrangerer Tyrving fire dagssamlinger i Moss og Sarpsborg i mars og april. Mer info kommer i løpet av vinteren på stafettsidene.

Kretsens o-seminar
Lørdag 8.mars inviterer Akershus og Oslo Orienteringskrets til et heldags o-seminar på Norges Idrettshøgskole. Seminaret starter kl.10.00 og varer til kl.16.00. Det vil bli et tredelt seminar som går parallelt med følgende temaer:
· Synliggjøring av o-idretten
· Arrangementsteknikk
· Ungdom tar ansvar
Nabokretser vil også bli invitert til seminaret og kretsen håper på bred oppslutning. Egen innbydelse til seminaret sendes ut i januar. AOOK oppfordrer alle til å sette av dagen allerede nå! (19.01.2003)


!