Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

NM mellom: Gyllent hat-trick av Ingunn! Zsuzsa 5 og gutta 9-10-11-18

Gromt i solskinnet på Konnerud: Ingunn HW hadde den stødigste avslutningen i D19-20 og sikret seg seieren med 8 sek ned til BettyAnn BN. NM-gull nr. 3 av 3 i år !

Som Ingunn & BettyAnn i D19-20 ble det igjen gull og sølv til Marianne A og Hausken i D21. Og som i VM-mellom kom Zsuzsa F inn på plassen foran Sandy HJ, denne gangen en flott 5.plass bare 3 min fra pallen.

AudunHW med tidlig start i H21 kom inn til ledertid, som bare 10 løpere klarte å straffe etterpå. Bakfra forserte AndersT i lagtempo med JensTorbjørnS på slutten, til slutt ble de nr. 9 og 18! Gullet gikk til Jarkko Huovila foran Bjørnar V og Anders N; medaljevinnerne var klart best, men for AndersT og Audun var det det bare ca 1 min opp til 4.plass, og 2 1/2 til pallen.

Eneste med bedre km-tid enn Jarkko var jnr.verdensmester Olav Lundanes i H17-18. Og bare 4:37 bak Lundanes gikk BjørnE inn til en flott 10.plass. Mer "som normalt" var Sverre HL nr.30 og HaraldB nr.31, ca 4 min bak Bjørn. (og etterpå løp Espen HW gjennom til en tid som ville gitt 5.plass!)

Alle resultater her.

H/D21 hadde såkalt micrO som en del av mellomfinalen. Uten at TV2 syntes at det var spesielt interessant. Sikkert moro for løperne, og for oss publikum også noe som Espen Eckbo kunne fått mye ut av, like mye som i våres. For, mens speaker fortalte en "tom" arena hvordan løpet utviklet seg, kunne et uinformert publikum utenfor høytalernes rekkevidde se norgeseliten velge mellom 4 skjermer på et jorde og etterpå løpe fram og tilbake i strafferunder. Mest applaus og tilløp til "bølgen" fikk Øyvin Aarnes med 5 runder, og Lene Moe som eneste dame uten runde.Vi så også BjørnarV, AndersN, Eirik W, JanTore Ludvigsen og noen få andre passere uten runder, mens gutta våre tok 2 og Zsuzsa nøyde seg med én. Heldigvis uten at det fikk vesentlig innvirkning på resultatlista. For Zsuzsa var nr.5 og AndersT nr.9 også ved posten før micrO; Audun var der nr.14 og JensTorbjørn nr.25. Av medaljevinnerne lå da BjørnarV foran JarkkoH, Tore Sandvik og AndersN.

Mens noen litt eldre publikummere vurderte alternativer til de kjedelige strafferundene; 10 push-ups + 5 Marie-kjeks er trolig bedre TV-underholdning. Hvis vi da ikke skal gå for det som iflg. Attackpoint vil garantere sending på amerikanske TV: løpere med pistol som skyter den skjermen de tror er den riktige ;-)