Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

WorldCup finale : Mellom+Sprint+Lang+Stafett

WorldCup finalerunden øst for Roma i høstferieuken er for de som tåler 2 mellomdistanser, 2 sprintløp, klassisk og stafett - på 6 dager. Tyrvings landslagsess Audun HW viste at han har internasjonal topp15-fart inne og leverte 6 habile løp, men med tidstap på et par strekk i hver av finalene ble det plasseringer omtrent midt i laget av verden beste.

Andrey Khramov berget sammenlagtseieren i WorldCup'en til tross for missen i sprint-kvaliken; Hausken nr.2 i dag/ nr.3 totalt og MarianneA nr.5/ nr.4) har mest grunn til å vifte med norske flagg. Audun har tatt poeng i 5 WC-løp, tilsammen 73p og 34.plass; Zsuzsa's 3 VM-løp ga 82p og en 28.plass.

Alle resultater med SplitsBrowser og andre godsaker. ØKØ, Merz, MarianneA og ThierryG har lagt ut kart & kommentarer, og foruten Audun er også Hausken og Hott på nett.

Audun gikk glatt videre fra Mellom-kvaliken mandag formiddag med en sterk 4.plass i Men3, mindre enn ett minutt bak heatvinner 'Terje Gundersen'! I ettermiddagens finale litt lenger bak på en småpen plass 20 (+5:23), etter å ha vært bra med til omtrent halvveis; vant gjorde Misha Mamleev over minuttet foran Haldin og ThierryG; Holger Hott og ØKØ delte 12.plassen. Også GG til finale med en 13.plass i Men1; i finalen en hederlig 38.plass drøye 4 min bak Audun.

Nok et bra kvalik-løp av Audun på Sprinten: nr.6 i Men1 tirsdag. SplitsBrowser forteller om noe tidstap på de 4 første postene i krattskogen, men det gikk bra unna når han kom inn i landsbygatene. Men i onsdagens meget spesielle finale-landsby gikk det skeis; likt med Hott (nr.12) utfor i skog til 7.post, men så 3 min tidstap på de neste 2 postene inne i landsbyen ga en 44.plass (+4:55). Hubmann vant klart, ØKØ nr.11.

Torsdag var det "the real thing", Klassiske 14,5 km i et åpent, men fysisk tøft terreng 1400-1700 moh oppunder Monte Livata. Audun gjør et habilt løp og plasserer seg midt på resultatlisten med en 41.plass (+12:42, derav 7 min på 2 strekk); Chris Terkelsen "klemte ballerne sammen" og vant i dag (les mer nedenfor).

På lørdagens Stafett fulgte Audun Frankrikes Damien Renard på 2.etappe; ThierryG avsluttet til 2.plass og Holger Hott for Norge til 4.plass (og 2.plass i WorldCup stafett sammendraget).

Christer Kerlsen om sprint og klassisk (fra DOF-sidene):

Om sprint-finalen: ”Jeg har aldrig oplevet noget lignende – det var helt ekstremt”, var Chris Terkelsens umiddelbare kommentar til dagens løb i Cervara di Roma, hvor han blev ti’er, 47 sekunder fra en andenplads.. Løbet blev afviklet i Cervara di Romas bykerne, en gammel middelalderby, hvor stræderne var meget smalle. Chris Terkelsen beskriver det således: ”Et under, at man ikke kom i mål og havde skrabt hud af skuldrene, så smalle var gaderne. I går i kvalifikationen løb vi i smalle gader, men det var rene autostradaer i sammenligning med dagens stræder. Det var helt umuligt at overskue, og jeg følte aldrig jeg kom ind på kortet før det var slut. Det var som være med i et videospil, hvor tingene kommer farene i mod én, hvor man ikke når ikke at reagere før det er for sent. Tre gange blev jeg fanget i en blindgyde, og selv om bremsen straks blev trukket, går der hurtigt 10-15 sekunder”.

Om lang-finalen: "...så taktikken i dag var at starte meget hårdt ud og nå op og få kontakt med finske Mats Haldin, som startede to minutter før Chris, så Chris ikke kom til at løbe alene. Taktikken lykkedes, idet han allerede hentede finnen ved post fire, og siden hentede de nordmanden Øystein Østerbø, som var startet fire minutter før. Og herefter udviklede det sig til et sandt ræs, hvor Chris flere gange søgte at ryste de to af sig uden held. Til sidst fik Chris klart fordel af at være i selskab med de to stærke løbere.
"Alt gik op i en højere enhed i dag, men jeg blev virkleig træt til sidst, men med oplysningen ved publikumsposten fra Jakob (landstræneren) om at det var sejren jeg løb for, var det bare om at klemme ballerne sammen, men jeg måtte dog slippe Mats Haldin op ad den sidste bakke - da var jeg helt død - men fedt at det alligevel holdt", sagde en meget tilfreds Chris Terkelsen."