Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Luke 4: Juniorpresentasjon nr.2



Ida Tiltnes
Tyrvings juniorgruppe 2006

Født: 24.05.1990
Sivilstatus: Skoleelev
Adresse: Homansvei 1B, 1365 Blommenholm
Telefon: 67566915(p), 93460585(m)

Ida er riktignok bare D16 løper i 2006, men siden 16 åringene får lov til å løpe NM junior stafett får hun også være med i juniorgruppa. Ida ønsker å være med på det meste, så hun må holdes litt igjen. Men nå får hun altså være med i juniorgruppa... Ved siden av orientering driver Ida med skiskyting, men det er visstnok orienteringsløper hun vil bli. Hvis en god latter forlenger livet, kommer Ida til å bli veeeeldig gammel.

Meritter:



2005 2004 2003
7.plass i Hovedløpet 13.plass i Hovedløpet 7.plass i O-festivalen
3.plass i O-festivalen




Du har en ambisiøs storebror som har oppnådd en rekke gode resultater både som junior og senior, hva er dine målsettinger som orienteringsløper?
- Har ikke satt meg noen direkte målsettinger med resultater.. Neste år vil jeg være mer stabil i orienteringen, og løpe fort i høye kratt, bratte bakker og dype myrer.. vet jo at jeg såklart skal satse ut juniortiden (og helst lengre:) og da vil man jo gjerne bli den beste også;)

Hvor ser du deg selv om ti år?
- Om ti år studerer jeg (i Trondheim?), løper for et sinnsykt godt stafettlag - vinner tio - trener mye, studerer litt og har det gøy! Får også med meg en del reising (muligens med lanslaget;) og om ti år har jeg også ett liv å se tilbake på som har vært eksepsjonelt skadefritt!

Du har allerede knust Anders sine resultater fra Hovedløpet, hvordan føles det å ligge et skritt foran storebror?
- Herlig! vet ikke om han vet at jeg ligger ett skritt foran, men det gjør jeg altså=)

Du har en bror som er i norgestoppen, en far som er ungdomstrener i Tyrving og en mor som er rekruttleder. Sikkert mange som skal lære deg noe, men har du tilegnet deg noen egen treningsfilosofi?
- Mange som skal lære meg mye ja! Men det er jo stort sett en fordel! Alt jeg kan om trening har jeg jo lært av familien og det gode støtteapparatet i Tyrving, så vet ikke om jg kan kalle noe en egen treningsfilosofi.. Men det mest fornuftige jeg har hørt når det gjelder trening er vel at man blir god til det man trener på.. stemmer veldig bra!=)


Hvordan har du tenkt til å bli god i løpet av vinteren?
- Gå lange turer på ski, trene intervaller med langrennsgruppa og løpe fort på beina to ganger i uka:) noe sånt..

Hva er det beste løpet du noen gang har løp?
- Knut Valstads minneløp '04! En liten miss, ellers heeerlig flyt gjennom hele løypa - rolig, men ikke ett eneste sekund uten kontroll:)

Du driver jo med både skiskyting og orientering, har du noen store forbilder?
- Nei.. mange som inspirerer, men vil helst være meg selv..


Hva liker du å gjøre utenom orientering, langrenn og skyting?
- Sove, spise, le, snakke..

Tja, hørtes kanskje ikke så spennende ut, men forhåpentligvis blir man god av det (red. tror forøvrig det er litt mer Ida liker å gjøre). Hvor mye har du trent anklene i det siste da, Ida???
- Altfor lite! Balansebrettet skriker.. går og gjør det nå! (04.12.2005)


!