Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Luke 5: Avstemning Tyrving-Awards 2005

Da er avstemningen for Tyrving-Awards 2005 i gang. Det vil bli mulig å stemme i to uker fremover, og hvem som vinner vil bli offentliggjort på premieutdelingen etter BingO-Sprinten tirsdag 20.desember. Da vil det bli prisdryss over Tyrvings løpere.

Det er i år fem kategorier det er mulig å avgi sin stemme i. Det er bare mulig å stemme en gang per kategori per brukernavn. De kategoriene DU kan være med å avgjøre er:
- årets prestasjon
- årets dameløper
- årets herreløper
- årets juniorløper
- årets ungdomsløper

Årets prestasjon

- kåres ved avstemning (se avstemninger)

Tidligere vinnere:
2002: Nicholas Morgan – som løp juniorlaget inn til NM gull i stafett etter en enorm opphenting på siste etappe.
2003: Gullaget på NM junior stafett – Anders Tiltnes på første, Morten Nilstad Pettersen på andre og Audun Weltzien på tredje.
2004: Frode Konst – verdensrekord i antall løp på en sesong, med utrolige 143 offisielle konkurranser.

1)Herrelaget som tok sølv i NM stafett
Torbjørn Sagberg løp første, Anders Tiltnes løp andre og Audun Weltzien løp tredje. Bare slått av verdensstjernene til Kristiansand OK. De tre yngre seniorene sørget for Tyrvings første medalje i NM stafett på 15 år.

2)Ingunn Weltziens fire NM gull
Ingunn gjorde rent bort i eldste juniorklasse på de individuelle NM distansene. Det startet med et imponerende comeback etter skadeproblemer med gull på NM sprint, og på høsten fortsatte det med gull på lang, mellom og natt.

3)Zsuzsa Feys VM innsats
Zsuzsa åpnet VM i Japan med 19.plass på sprinten, før hun på mellomdistansen løp inn til sitt beste VM resultat noen gang med 8.plass. Det var hennes første topp 10 resultat, bare drøyt to minutter bak medaljene. VM ble avsluttet med 14.plass på langdistansen.

Årets dameløper

2002: Zsuzsa Fey
2003: Zsuzsa Fey
2004: Zsuzsa Fey

1) Ingunn Weltzien
Var ute med overtrening det meste av vårsesongen, men kom sterkt tilbake med gull på NM sprint. På høsten fulgte hun opp med NM gull på lang, mellom og natt, og ved å veksle først etter 1.etappe både i KM og NM. Høstens resultater ga plass i seniortroppen til Euromeeting.

2) Rannveig Øverøyen
Til tross for at hun ikke lyktes på Hovedløpet har Rannveig hatt rekke gode individuelle resultater i år, bl.a. 1. og 2.plass under O-festivalen, og klasseseier i Interkretskampen og KM Lang. I tillegg har hun løpt enormt sterke etapper i de fleste stafetter hun har deltatt i, som da hun vekslet som nr.2 på NM junior stafett.

3) Zsuzsa Fey
Med 8.plass på mellomdistansen under VM i Japan gjorde Zsuzsa sitt beste VM resultat noen gang. I tillegg fikk hun med seg 14.plass fra lang og 19.plass fra sprint. På NM ultralang ble det bronse, og hun har gjennom hele sesongen løpt stabilt gode sisteetapper for damelaget.

Årets herreløper

2002: Torbjørn Sagberg
2003: Carl Waaler Kaas
2004: Audun Weltzien

1) Anders Tiltnes
Under NM uka fikk Anders sitt store gjennombrudd som senior, med 9.plass på både lang og mellom. På stafetten løp han 2.etappe på sølvlaget, og på NM natt ble det en ny 9.plass. Høstens sterke resultater gjorde at han ble tatt ut til den norske troppen til Euromeeting.

2) Audun Weltzien
Gjennom sterke resultater på våren kvalifiserte Audun seg for den norske landslagstroppen til både World Cup i Storbritannia og Nordisk Mesterskap på Notodden. På NM ble det sølvmedalje på natt og stafett, 7.plass (lang) og 11.plass (mellom). Han fikk også plass i den norske troppen til World Cup finalen i Italia, og ble nr.3 i CraftCup sammenlagt.

3) Bjørn Ekeberg
Bjørn gjennomførte en sterk første sesong som juniorløper, og ble belønnet med plass i den norske troppen til Junior European Cup (JEC) på høsten. Under NM uka ble det 5.plass på lang og 10.plass på mellom. Bjørn ble nr.9 i CraftCup sammenlagt.

Årets juniorløper

Prisen for beste juniorløper har ikke blitt delt ut tidligere.

1) Bjørn Ekeberg

2) Ingunn Weltzien

3) Sverre Haug Lindseth
Har hevet seg siden i fjor, og tok et stort skritt mot juniortoppen med 9.plass på NM lang i høst. På NM natt ble det 16.plass, og på 25manna stemte det også endelig i stafett. 116.plass på etappen holdt til å slå alle de andre Tyrving seniorene på parallelletappene.

Årets ungdomsløper

2003: Rannveig Øverøyen
2004: Rannveig Øverøyen

1) Espen Weltzien
Espen har hatt stor fremgang og gjennomført en jevnt god sesong. Han endte på 4.plass på Norwegian Spring og fikk med seg 4. og 7.plass fra O-festivalen. På Hovedløpet ble det en sterk 6.plass, mens han kun ble slått av en danske i Blodslitet der han endte på 2.plass.

2) Ida Tiltnes
Ida er fortsatt litt ustabil, men har klart å få til gode resultater når det gjelder. I Vårstafetten løp hun på Tyrvings vinnerlag i D13-16. Fra O-festivalen og KM Mellom fikk Ida med seg en 3.plass, mens hun endte på en sterk 7.plass i Hovedløpet.

3) Ingrid Berge
Ingrid har tatt et stort steg i år, og kronen på verket var sammenlagtseieren i Trimtex-Cup. Det vitner om en jevn og god sesong, med resultater som 9.plass fra Norwegian Spring og 6.plass fra O-festivalen. I Hovedløpet endte hun på 21.plass.

4) Ingrid Skantze
Ingrid hadde en imponerende vårsesong, med bl.a. seier i Lørdagskjappen. I Vårstafetten løp hun på Tyrvings vinnerlag i D13-16. Ingrid ble nr.12 og 17. på O-festivalen, og endte på 18.plass i Hovedløpet.

5) Rannveig Øverøyen

6) Gunnar Fiskum
Gunnar er enda ustabil o-teknisk, en skikkelig jo-jo som 14-åringer flest. Men han har hatt bra framgang gjennom året, vil mye og fikk vist sitt potensiale med seier i KM Lang og en sterk 7.plass i O-festivalen.