Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Luke 6: Jarl Magnus Berge til Tyrving



Vinterens første overgang til Tyrving er klar: Jarl Magnus Berge bytter ut Kristiansandsdrakten til fordel for Tyrvings røde, hvite og blå drakt kommende sesong. Jammas overgang til Tyrving forsterker Tyrvings herrelag i alle stafetter, og innebærer kamp om plass på NM laget som har mål om å ta gull på Hovden i slutten av august. Jamma er født i 1981, og har høye målsettinger for årene som kommer.

På NM i år ble Jamma nr.7 (natt), nr.19 (mellom) og nr.26 (lang). På det knallharde VM testløpet på Tynset ble han nr.13, og i 2004 løp han på KOKs 3.lag som tok bronse (plassen foran Tyrving). Som junior fikk han med seg sølv på NM lang som 19.åring, og sølv og bronse fra stafett de to påfølgende årene.

Vi ønsker Jarl Magnus Berge velkommen til Tyrving!

Meritter:



2005 2004 2003
7.plass NM natt Bronse NM stafett 18.plass NM natt
19.plass NM mellom 31.plass NM mellom 29.plass NM mellom
26.plass NM lang
13.plass VM testløp lang




Først, velkommen til Tyrving! Positivt å ha fått en så stor forsterkning til klubben. Du er jo fortsatt ung og lovende. Hva er dine målsettinger i årene fremover?
- Medalje i VM i Tjekkia 2008.

Har du noen spesiell treningsfilosofi?
- Alle kan bli gode, men det gjelder å holde trykket oppe i mange år. Da må du finne en måte å trives med trening og o-løp, slik at du ikke går lei.

Kristiansand OK har vært en av de sterkeste herreklubbene i Norge de siste årene og kommer sikkert til å være dere i lang tid fremover også. Hva er grunnen til at du nå allikevel velger å forlate KOK?

- Jeg ønsker i utgangspunktet at både Oddersjaa, KOK og de andre klubbene i Kristiansand samarbeider tettere slik at vi får en satsing som samler hele regionen rundt Kristiansand. Det er nok ambisiøse utøvere og kompetanse både på trener-, leder- og sponsorsiden til å utfordre miljøene i Oslo og Halden, men det krever at alle gode krefter finner en måte å samarbeide på. For eksempel ved at jentene løper for Oddersjaa og guttene for KOK. Det er ikke plass til to fotballklubber i Haugesund og heller ikke to o-klubber i Kristiansand. Samtidig synes jeg Tyrving har en offensiv samlings- og konkurranseplan som jeg tror vil passe meg bra.

Når du nå bytter til Tyrving, har du planer om å flytte til Oslo i fremtiden?
- Har en plan om å flytte til Oslo om halvannet år når jeg er ferdig med bachelor i økonomi, men resultatene i o-løypa vil ha stor betydning på hva som skjer framover.


Du har medalje fra NM som junior og medalje med KOK i NM stafett som senior. Hva er ditt beste løp noensinne?
- Jaktstarten i H19-20 fra Tunevannet i Sarpsborg i april 2000 gikk bra. Da vant Jon Birger Aarnes foran Bjugan og Strandberg, men jeg slo Anders Øksenholt og Jann Post i spurten om 4. plassen. Det var stort for meg den gangen!

Og dine beste mesterskapsresultater?
- Mesterskap?? Det har ikke vært flust med mesterskap, men en 3. plass på nattsprinten i Nordisk studentmesterskap i Umeå høsten 2000 var bra.

Kommende sesong skal du altså løpe for Tyrving, og på lag med løpere som Audun Weltzien, Anders Tiltnes og Torbjørn Sagberg. Hvilken etappe ønsker du deg på de store stafettene som TIOmila og Jukola?
- 2. etappe på TIO og en nattetappe på Jukola (2, 3 eller 4).

Har du noen formening om hvordan Tyrving laget bør se ut i de store stafettene?
- Tja.. Kan ikke nok navn i Tyrving enda til å sette opp et helt
Tiolag, men prøver meg på et Jukolalag og et GULL-lag i NM:


JUKOLA:
1. Torbjørn
2. Jarl Magnus
3. Anders
4. Thomas
5. Nicolas
6. Graham
7. Audun

NM:
1. Anders
2. Jarl Magnus
3. Audun

Velkommen til Tyrving, Jamma!!! (06.12.2005)


!