Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Luke 10: Juniorpresentasjon nr.5



Bjørn Ekeberg
Tyrvings juniorgruppe 2006

Født: 11.05.1988
Sivilstatus: Skoleelev og singel
Adresse: Lesterudkroken 3, 1350 Lommedalen
Telefon: 92028849

Bjørn har hatt en enorm sesong i år. Først og fremst takket være god og sikker orientering. Han er veldig stabil til å være førsteårs junior, og ble etter en god høstsesong belønnet med plass i den norske landslagstroppen som reiste til JEC. Bjørn har også fått store oppgaver i stafetter, som han har løst på en utmerket måte. Han har vært med i diskusjonen når førstelagene har blitt tatt ut til de store stafettene, og det blir spennende å se om Bjørn ka ta et nytt stort steg inn i landslagsdiskusjonen kommende sesong.

Meritter:



2005 2004 2003
5.plass NM lang 3 KM sølv 14.plass i Hovedløpet
10.plass NM mellom
9.plass sammenlagt i CraftCup




Litt om meg:
Jeg heter Bjørn og bor i Bærum. Jeg liker å trene, spesielt i fine Bærumsmarka.

Om vinteren går jeg mye på ski, men satsingen der blir bare mindre og mindre for hvert år. Trener langrenn i Fossum denne sesongen, og jeg skal avslutte skisesongen med å gå Birkebeineren.


Min karriere som o-løper:
Begge foreldrene mine er o-løpere så jeg hadde egentlig ikke noe valg. Det måtte bli orienteringsløper av meg også. Jeg har vært med på o-løp hele livet, men begynte ikke å konkurrere før jeg var rundt 10 år. Resultatene gikk mye opp og ned, men jeg innså etter hvert at orientering var den eneste sporten som var verdt å satse på.

Da jeg begynte i 15-16års-klassen forstod jeg orientering mye bedre, bommene ble mindre og motivasjonen større. Årets sesong har vært den beste for meg hittil. Jeg bommer ikke lenger like mye som jeg gjorde før, og det når veldig langt. Norgescup og NM gikk bra, og i høst fikk jeg være med på JEC.


Videre satsing:
Orientering er det jeg liker best og derfor satser jeg på det. Kommer til å trene mer i år enn i fjor og satser på å være i god form til våren. Mine foreløpige mål er jr.VM i 2007 som arrangeres i Australia(!!), men også NM. Jeg er i hvert fall veldig motivert og vet jeg kommer til å nå langt med Tyrving som klubb. (10.12.2005)


!