Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Luke 14: Thomas Furuheim til Tyrving



Vinterens andre overgang til Tyrving er klar: Thomas Furuheim forlater moderklubben Skien OK, og løper for Tyrving kommende sesong. Furus overgang styrker bredden på herresiden ytterligere, og tilfører Tyrvings herrestall nok en talenfull yngre senior.

Thomas er født i 1984, og var ikke bare blant de beste løperne i Telemark som ungdomsløper men han tok også bronse i Hovedløpet som 14 åring. Og selvfølgelig har han uttalige KM gull fra Telemark Orienteringskrets. De siste årene har han slitt mye med skader, men det ryktes nå at han er på vei tilbake og har fått trent bra i høst. Det blir spennende å se hva Thomas kan utrette i Tyrving drakten i årene fremover.

Vi ønsker Thomas Furuheim velkommen til Tyrving!

Meritter:


2000 1998
7.plass i NM junior stafett (NB! forran Tyrving) Bronse Hovedløpet




Først, velkommen til Tyrving! Hyggelig å få hovedmannen bak Fart OK til klubben. Du har de siste par årene løpt for Skien, hvorfor bytter du nå klubb til Tyrving?
- Takk for det! Ja, jeg har løpt for Skien OK siden jeg var veldig liten, med unntak av et par år i Porsgrunn OL. Tyrving har et meget bra samlingsopplegg neste sesong som ser ut til å passe meg veldig bra.

Siden du nå bytter klubb til Tyrving. Har du planer om å flytte til Oslo også i nærmeste fremtid?
- Det er planen, ja. Mest sannsynlig til høsten men kanskje også tidligere.

Blir det mest Fart OK eller Tyrving i årene som kommer?
- Fart OK er jo mest for gøy. Det er en kul gjeng som finner på mye moro, men det er jo Tyrving jeg skal løpe orientering for og bli god i!


... og hvilken klubb løper du for i TIOmila og Jukola?
- Tyrving

Det er godt å høre:) Hva er dine målsettinger i årene som kommer?
- Til neste år vil jeg løpe noen gode stafettetapper, samt få til noen gode individuelle løp. Ellers har jeg satt meg som mål å løpe evig bra på natt- NM 2007. Og så har jeg jo fått med meg Tyrvings drøm i 2010.. (red.anm.: det er vel å merke et mål, ikke bare en drøm. Og den vil bli virkelighet;)


Du var jo barnestjerne i orientering. Har du tenkt til å bli voksenstjerne også nå?
- Har man en gang løpt fort, så kan det vel umulig være så vanskelig å gjøre det igjen? Jeg har lyst til å finne ut hvor fort jeg kan løpe som senior, men trenger nok litt tid på meg før jeg blir rask!

Har du noen spesiell treningsfilosofi?
- Har lært mye av kretslagstrenerne i Telemark de siste årene. Fikk dessverre tretthetsbrudd i leggen i fjor, og fikk et treningsopphold på 6 måneder, så har trent en del alternativt dette året. Det må jeg nok fortsette en del med, men løper mer og mer for hver måned og det tror jeg er det som skal til for å bli god o-løper.

Det ryktes at du har trent veldig bra i høst og har tenkt til å bli rask. Og apropos rask, det er "inn" å løpe fort på 3000m for tiden. En av dine store lokale forbilder fra Skien, Anders Nordberg, har sagt han skal løpe på 8,44 innen 3 år. Hva er persen din på 3000m og hva har du tenkt til å løpe på innen 3 år?


- Har kommet ganske godt i gang med grunntreningen for 06- sesongen. Har løpt svært lite på bane, så 3000 meter resultatene mine tror jeg ikke skal offentliggjøres, men kan forsikre om at jeg skal løpe like fort som Nordberg på bane om tre år!
Da regner vi med deltakelse fra både Nordberg og unge Furuheim på Tyrving Lekene i 2008...

Du er hovedmannen bak Fart OK, og i Fart OK Cycling Team har dere allerede en rekke Tyrving løpere. Hva ønsker du å oppnå med Fart OK?
- Ja, Fart OK har blitt mest sykkelklubb nå, noe jeg synes er veldig bra. Hovedmålet på sykkelsetet neste år blir Odda - Bø og der er planen at mange amatørsyklister fra Tyrving skal stille. Utrolig kult å stille med 10-12 mann i Fart OK Cycling Team drakter på startstreken.


Kommer Fart OK til å slå Tyrvings 2.lag i TIOmila eller Jukola?
- Om Fart stiller lag så kan det bli meget sterkt, og dermed ha en meget god sjanse til å slå Tyrving 2. (red.anm.: det tror vi riktignok ikke helt på, men vi får se. Kan bli en frekk duell)

Regner med at du er en av de mange hundre som har sendt "frierbrev" til Idol Tone i løpet av de siste dagene, etter at hun gikk ut med at hun ønsker seg kjæreste til jul?
- Ikke enda, men jeg planlegger å gjøre det!

Velkommen til Tyrving, Furu!!!






(14.12.2005)


!