Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Luke 16: Juniorpresentasjon nr.6



Jørgen Mathias Nipen
Tyrvings juniorgruppe 2006

Født: 06.03.1989
Sivilstatus: Skoleelev
Adresse: Vallerkroken 12, 1344 Haslum
Telefon: 95479161
Favoritt terreng: Sauejordet

Jørgen Mathias har fått sin o-tekniske opplæring i Canada, der familien Nipen bodde i hans yngre ungdomsår. Som H14-15 løper vendte han tilbake til Norge og Tyrving, men dessverre har han slitt med en del sykdom de siste årene. Men nå er Jørgen Mathias i gang igjen, så nå slår nok Tyrving effekten inn slik at vi får se store resultater i årene som kommer!

Meritter:



2005 2004 2003
17.plass i O-festivalen (mellom) 21.plass i Hovedløpet 4.plass i O-festivalen (kort)
26.plass i O-festivalen (lang) 28.plass i Blodslitet 4.plass i Lørdagskjappen
1.plass Canadisk Mesterskap 38.plass i O-festivalen 32.plass i Blodslitet
11.plass Jættemilen 9.plass i O-festivalen (stafett) 9.plass i O-festivalen (stafett)




Når begynnte du å løpe orientering?
- For meste parten av livet mitt kan jeg huske at jeg løp orientering, om det er barneløype eller om det er løyper i skogen. Alikevel begynnte jeg ikke å løpe alene før jeg var 8 år.

Er det sesonger det har gått bedre eller dårligere enn det pleier å gjøre?
- Ja, når jeg ikke har trent skikkelig om vinteren (eller om sommeren), som når jeg var 13 og 16 har jeg hat en dårlig sesong. Når jeg var 11-12 og 14-15, så har jeg hatt bedre sesonger fordi jeg trente mer. I tillegg, når jeg var 13 merket jeg at siden jeg flyttet tilbake til Norge, var terrenget anderledes (mer steinete, litt tettere, og mer detlajrik skog), og det føltes uvant. Flyten var ikke den samme, og da var sesongen heller ikke så bra.


Hvordan ser du på neste sesong?
- Jeg håper jeg klarer det nye steget fra H15-16 til junior. Jeg håper også at løpingen min blir bedre til neste år sånn at jeg har noe å gå på, og forhåpentligvis får en bedre sesong neste år.

Hva er det dine gode og dårlige egenskaper som orienteringsløper?
- Det har variert fra år til år. Når jeg var mindre, var jeg raskere enn min navigeringsteknikk. Men det gjorde ikke noe, for løypene var lette. Jeg tjente også hvis det var langt. Nå er det motsatt. Jeg taper mye på løpingen, spesielt hvis det er langt, for jeg sprekker lett. Jeg er også dårlig når det er steinete, tett eller kuppert. Jeg tror jeg gjør det bedre hvis det er vanskelig enn hvis det er lett. (16.12.2005)


!